Uostalom madjari su u analizi troskova dobili da profi vojska manje josta nego obicna
Dacu obrazlozenje zasto:
-Nena stalno obuke i bezveze ispaljenih metaka nepotrebno ( 1 metak = 1 eur )
-Nema suvisne administracije, nema postanskih troskova slanja poziva i sl....znace manje zaposlenih
-Nema orevise oficira koji imaju debele plata, nego bi se na njihovo mesto moglo dovesto stotine , a najverovatnije i hiljade placenih voljnika koji bi bili profi vojska , dok bi se veliki visak oficira i administrativnih radnika moralo prekvalifikovati.
Samo iz gore iznetog nadam se da sam bio jasan zasto profi vojska ne kosta nista manje nego obicna.....
a nisam ni pomenuo da mnogo manje toplih obroga, mnogo manje raspolozivih kaapaciteta treba za profi vojsku nego za obicnu....
A sada to sto neko kod nas taktizira i tera ljude da rade za dzabe u nekim drzavnim institucijanmma ili vojsku da gradi puteve to vec po meni i nije fer a i nije duznoost vojske
a zaboravio sam da kazem najvaznije,,,,, verovatno bi i ukinuli vojsku da nisu u ovome svemu dok je ne ukinu za jedno 20-30 godina videli profitabilnu zaradu,,,,,,,
Naime prica se o tome da se omoguci otkup vojnog roka i to po ceni od 12 mesecnih plata u srbiji a to je nekih 4400eur!
Nedam ni dinara!
VOjska treba da postoji svakako ali kao i u svakoj demokratskoj drzavi u 21. veku PROFI vojska!
ZATO nedajmo da nas zeznu ,,,, udruzimo se konacno i formirajmo taj NGO jer dok to neuradimo izmislice jos milion nacina da nam otmu para vreme i zivce ili makar jedno od ova tri varijante!
ZALAZEM SE ZA UKIDANJE VOJNE OBAVEZE. svi koji misle isto neka pisu na private poruke!