U jeku antipusacke kampanje ovih dana, jedan moj poznanik, nepusac, je doziveo neprijatnost na radnom mestu kad je kolega koji radi s njim(inace strastveni pusac) odbio na njegov zahtev da otvori prozor da se prostorija u kojoj se nalaze provetri jer je bila zadimljena i smetalo mu je. Izbila je svadja a pale su i teske reci. U toj ustanovi(inace zdravstvenoj) je zabranjeno pusenje u radnim prostorijama(imaju posebne predvidjene za te namene), ali to niko ne postuje. Cak i upravnik te ustanove je strastveni pusac. Ja nesto kontam, da mi se tako nesto desi(i ja sam nepusac), ne bi mi bilo svejedno kako cu reagovati. Ljudi su poslednjh godina izrazito nervozni i spremni na svadju. S jedne strane, ako prijavis nadleznima one koji puse tamo gde je zakonom zabranjeno, a jos su tvoje radne kolege(koje nikako drugacije ne mozes opasuljiti da tebi pusnje smeta a oni nemaju pravo po zakonu da puse na radnom mestu), rizikujes remecenje ionako losih medjuljudskih odnsa na radnom mestu, a sa druge strane, zasto bi trpeo da te neko sistematski truje ako ne to ne zelis i imas pravo po zakonu da se tome usprotivis? Problem je sto se zakon uopste ne postuje. To mi dodje nesto kao ono sa neizdavanjem fiskalnog racuna i prijavom komsije za 500 dinara nagrade...

Smeta li vam pusenje u zatvorenim prostorijama?
Re: Smeta li vam pusenje u zatvorenim prostorijama?
Re: Smeta li vam pusenje u zatvorenim prostorijama?