Citat:
Ivan Dimkovic: Sorry, mislim da se ne razumemo. Nemam ja nikakav "stav" o "ekipi", niti me iskreno receno "ekipa" uopste interesuje - nisam i nikad necu podrzavati komunisticke metode "pritvora od 30 dana u toku istrage" kojima se razne vlasti sklone autokratiji sluze kao alatom za politicku supresiju,
kao sto ne podrzavam ni kriminal bilo koje vrste, tako da nema kontradikcije. Mozda nisam obavesten, ali koliko mi je poznato, u tom dogadjaju na ciju se "follow-up" diskusiju na ES-u pozivas, posle "30 dnevnog pritvora" organizatora EXIT-a nije doslo do zvanicnih optuzbi i relevantnog sudskog procesa koji bi rezultovao okrivljujucom presudom za optuzene, zar ne?
Isto tako, u kontekstu organizacije koncerta RHCP-a naravno da imam sasvim drugi stav prema, potencijalno, istim ljudima - ukoliko je 'racun' od 2 miliona $ za navodnu nadoknadu clanovima RHCP-a tacan, gotovo sam 100% siguran da je u pitanju cisto pranje love, i samim tim bih voleo da se drzava pozabavi time ukoliko je to tacno, i ako se pokaze kao takvo - da odgovorne organizatore dogadjaja strpa u zatvor i, da,
nadoknadi stetu poreskim obveznicima konfiskacijom imovine osudjenih.
Ali ne "30-dnevni istrazni zatvor" pre nekih izbora, vec onaj pravi, posle legitimnog sudskog postupka... za sta Srbija nije bas uvek sposobna, ocigledno..
Nadam se da je sad malo jasnije.
Nisam zapravo mislio na tu diskusiju(nisam je ni pratio na ES-u), nego na onu o neobjavljivanju liste izvodjaca pre pocetka prodaje karata,
i nisam mislio samo na tebe, bilo je jos onih koji su branili njihovo pravo da na osnovu 'stare slave' prodaju macku u dzaku...
Tvoja principijelnost je ok, ali kad si vec pomenuo taj slucaj sa pritvaranjem,moje je duboko uverenje, za koje doduse nemam dokaza (kao sto nemam dokaza ni za to da je, recimo JUL, bio mafijaska druzina), da su ti tipovi ZASLUZILI da se nadju u zatvoru, ali da proces nije nastavljen iz politickih razloga.
A nama je prodavana(upravo suprotna) prica:"Zli mracnjaci iz *jedne stranke* hoce da onemoguce odrzavanje EXIT-a i iz politickih razloga pritvaraju jadne organizatore, kojima su eto blize neke druge politicke opcije..." Kakav SHIT!!!
Sta god mislio o *toj stranci*, ta kampanja "unesrecenih ljubitelja EXIT-a" je bila nevidjeno s***** i jos jedan pokazatelj kako je medijska manipulacija nevidjeno mocna stvar.
Da se razumemo, naravno da ljudi koji organizuju tako velika desavanja TREBA DA ZARADE, to je prirodno i normalno, ali ne treba onda prodavati pricu o altruizmu, novom patriotizmu, politickom osvescivanju i slicna sranja.
Nek urade posao, dovedu bendove, zarade i to isto ponavlaju i narednih 10 godina,ali nek urade posao DOBRO, i nek ne kradu i ne varaju ljude!
Ovo sa Pepersima je samo pokazalo koliko su alavi i beskrupulozni!
A evo sad jos jedne pricice koja ilustruje kako oni zapravo funkcionisu, i na sta su spremni za MIZERNU LOVU.
Moj bend odradio je svirku na Zimskom Exit-u.
Dobili smo (skoro)duplo manje kesha no sto smo trazili(nasa greska- nismo potpisali ugovor i uopste, ne znamo da pregovaramo sa starim lisicama, opcija je bila od...-do... i oni su na kraju rekli jbg- nemamo vise od obecanog minimuma)
Taj smesni obecani minimum isplatili su nam nakon, mislim, 2 MESECA!!!
2 j****a meseca im je trebalo da to urade!!!I vrhunac svega je bilo opravdanje.Kad je moj bubnjar,vec zabrinut, nazvao da pita kada nameravaju da plate, dobio je odgovor da bi platili i ranije, ali eto... pogresno su zapisali broj ZIRO RACUNA...
Inace, Zimski Exit je finansirala DRZAVA SRBIJA(odnosno IV Vojvodine!)
Zamislite sta tek rade kad su prave, velike pare u pitanju!!!
More, samo me kulturni nivo (cak i ovog)podforuma sprecava da napisem sta zapravo mislim o ovoj bandi!