Citat:
bigmiki: Bravo Bela Rado za odrzavanje bazena! Ali ipak moram da te pitam kako je tvoj bazen preziveo one zimske minuse, kako si ga sacuvala? u svakom slucaju svaka cast.
Kad zatvaram bazen za zimu, stavim u sredinu onaj slauf i lopto, pa preko toga zimsku foliju. To je kao obicna cerada, samo sto ne propusta svetlost, pa zato ne mogu ni alge da se razmnoze. Ta lopta i slauf sluze da istrpe pritisak snega i leda, a da ne stradaju stranice bazena.
Ove zime je bilo uzasno mnogo snega na bazenu, a ja sam jos i dodatno morala da ga nabacujem sa terase na bazen (nemam gde ). Toliko je bilo snega, da nisam mogla ni da pridjem, a kamoli da zavirim da vidim sta se unutra desava. Prvi put sam pogledala za vikend pre prvog maja, i tada sam slikala.
Inace, ja sam oko celog bazena napravila rubni kamen, a tamo gde je skimer napravila sam jednu platformu na kojoj se suncam i tu je kao neki vodopad improvizovan. E, tu sam zeznula stvar, jer se sva voda koja na tu platformu padne, nuzno sliva u bazen. Tako da je sav sneg koji se otopio usao unutra i bazen je bio pun kao da mu nisam smanjila nivo ujesen. To malo prljavo na dnu je zbog svog prljavog otopljenog snega. Prosle godine je bio potpuno cist, kao da sam tek sipala vodu.
Bas sam bila nejasna, sad cu da stavim sliku da se vidi moja glupost

preduzimljiva baba