Citat:
tito1892: A kako si shvatio da je more ljepse ako nikada nisi bio u CG...sa razglednica?
Bio sam u mornarici, još u onaj staroj JRM.
Služio u Puli ( obuka ), pa posle toga Split ( VPBR i Lora ) i na kraju Tivat ( Remontni zavod ).
Za tih 12 + 3 mes. ... obišao ceo Jadran.
Napisah samo ovo, ali moram da se dopunim.
Slažem se sa tobom samo apropo ljudi koji tamo imaju kuće ili rodbinu. Međutim, najviše je bilo onoh koji to nemaju, stalno su kukali i stalno išli.
Vi Crnogorci iliti Bokelji uopšte nemate mediteranski mentalitet. Za vas nije more.
Dakle, tamo negde pre 17 god., u Puli i Splitu kupiš u kantini ( ej vojnoj kantini ) limenke Coca - Cole ( poreklom iz Italije ), kolače ( svežije nego u hotelu Mimoza u Tivtu ), i šta sve ne...
Dođem kod vas u Tivat, izađem u grad i jurim po gradu after shave. Pazi sad, ulazim u parfimeriju, pitam za isti, žena me gleda. Ja krenem da objašnjavam... pa za brijanje, a ona će... aaaa Brion, pa što tako ne kažeš.
Njoj je Brion i Armani i Versaći jer nema ništa drugo, niti je ikada imala, a rekli smo za Hrvate i njihovu vojnu kantinu. Uvozili iz Italije.
Da ne hvalim braću Hrvate, tamo ne bih nikada na more. Istra - hladno more, puno ježeva, kamenjari umesto peska.
Dalmacija - Lepa, ali nacionalisti... dakle, ćao - zdravo.
Vi - Ni pod razno. Umesto dobar dan, šta ćete da popijete, konobar klimne glavom. Ustvari ni ne klimne, podigne obrve.
[Ovu poruku je menjao žutokljunac dana 22.08.2007. u 10:47 GMT+1]