WalterWhite
 Član broj: 309771 Poruke: 139
|
Uf pa ipak je ziva tema :D
Salim se, za sve ovo vreme ja sam nasao najbolje resenje (cak se i rimuje) :D
Kao sto kaze Miroslav, sve popravljane/prepravljane konzole izbegavati u velikom mahu, i odmah znati da ispod 90-100 evra nista dobro necete naci.
Ja sam bio zapeo za konzolu od 50 evra (da budem jasan, ps3 sam posle jednog dana odbacio kao mogucnost, jer za moje potrebe oko gta5 nema poentu traziti ps3 i muciti se, jer za obucnog laika kao sto sam ja, uvideo sam da su stvari oko ps3 mnogo komplikovanije nego oko xbox 360) i na jednom drugom forumu, da ne reklamiram, tice se samo xbox-a, kao sto je Republika Srbija, tako je ovo neka druga republika, pa sami skontajte, i tamo su mi momci do detalja olaksali posao i znao sam na sta da idem.
Konzola od 50e (xbox ili ps3, svejedno) ne vredi ni 50 din, jer ce raditi par dana. E sad kako znati koja je onda prava?
Odmah da se razumemo, od sada mislim samo na xbox.
Prvo pravilo, traziti JASPER xbox 360 (to je cip ili sta vec koji je od 2005. godine menjan 5 puta, Xenon, Falcon, Zephyr, itd i konacno Jasper) jer su na njemu za sva vremena otklonili mogucnost RRoD-a (Red ring of dead), sto u prevodu znaci konzola odjednom crkne, pokaze se taj magicni crveni krug i znate da nema vise spasa. E na jasper konzoli su to konacno otklonili i takvih problema nema, sve sto se pokvari moze se popraviti dosta jeftino.
Da ne pisem sada eseje, i tako ja levo-desno i nadodjem na to da minimum jasper konzole kostaju oko 100e, pocinjem pretragu itd i tako nadjem na sajtovima oglasa par primeraka za tu cifru, da su stari od 2008. god (jer pre toga jaspera nema, da se ne zeznete!), da je sve u redu, specifikacije da se slazu a ne da bude napajanje 175W (to ne sme! Za jaspera je napajanje 150W) itd, imao sam svakakvih slucajeva ali sve sam lepo prenosio na onaj drugi forum i ljudi su me samo upucivali kao pijanu budalu "E sad uradi to, e sad mu reci to" i ja sam resio problem! Nadjem jasper 2008. godiste, 90 evra placen sa djostikom i napajanjem, jedino sto hard nema ali koristim svoj eksterni HD tako da me bas briga.
Morao sam odraditi i flesovanje (da bi primao narodne igre i rezane dvd/cd) tako da me to zadovoljstvo kostalo 1300 din, plus nekih 500 gta5 i to je to, ukupno sam znaci sa svime sto sam naveo platio tacno 105 evra.
Ako bilo sta imas jos da pitas @maksa6 obrati mi se na Privatu Poruku. Pozdrav
|