Gresis, nije uopste lako. Tj, lako je ako hoces da peres tanjire na crno i rizikujes svakog dana dal ce da te deportuju s detetom nazad, ali mene te sibicarske metode ne interesuju. Ako hoces da ides legalno, nije uopste toliko lako jer ni njima ne cvetaju ruze i trzista rada su sve vise protekcionisticka. Moj za*eb je sto nisam onomad 2007 kad sam se vratio u Sebiju odmah sredio papire ali iskreno nisam ni ocekivao da ce kriza ovoliko da se rasplamsa. Da se razumemo, ponuda za posao je pala, papiri su predati, ja odlazim za Kanadu cim pre papiri prodju, samo sto se sada ceka neuporedivo duze za te papire i cimanje je vece, medjutim to su samo okolnosti i nemaju veze sa temom. Na kraju, ja jesam u poziciji da biram svoju sudbinu i da po drugi put odlazim odavde, mnogi ovde nemaju ni priblizno opcije koja ja imam niti skill ili obrazovanje da odavde legalno emigriraju i presele svoje korene negde drugo, tako da oni JESU sudbinski kaznjeni i svoju sudinu ne mogu da promene.
Citat:
Sceka: Mislis misljenje o tim drzavama? :) Pa ako je normalan, a deluje mi kao da jeste, mislim da bi imao misljenje bar slicno mome! :)
Pozdrav!
Ja sam svestan i slabosti i snage i mentaliteta u tim drzavama ali svoj mentalni sklop nalazim daleko kompatibilnijim sa njihovim nego sa ovdasnjim. Ja jednostavno ne osecam ovu zemlju kao svoj dom i niko se u ovoj zemlji ni ne trudi da je transformise ili mi cak pomogne da je pretvorimo u nesto u cemu bih ja mogao da ucestvujem i cemu da doprinesem. Ovom drustvu jednostavno ne treba neko kao sto sam ja i to mi na skoro dnevnoj osnovi stavlja do znanja. Gluplji, nesposobniji i bahatiji ovde vode rec, siledzije i bitange zavode red, recima svetski nagradjivanog umetnika "ovo je zemlja patuljaka koji se tripuju da su dzinovi", i tu za mene nema mesta. Naravno, reci cete "ko sam ja da ocekujem da se drustvo ravna po meni" i apsolutno ste u pravu i ja to ne ocekujem, ali nemojte onda ni biti toliko brzi da me osudite sto pljujem i ne zelim da budem u takvom drustvu.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić