elem, imam kartonski zid (ima to neko ime, ja zovem karton, to je onaj karton kasiran gipsom) sirine 2m i visok 3.7m (zid je ceo visok 3.7, oko 2.6 je karton i ostatak od 1.1 ie betoncina) na tih 2m sirine sam detektorom metala nasao 5 onih metalnih sina iza kartona. Sa jedne strane tih 2m su vrata sa druge strane je ugao (zid se savija pod 90 stepeni "od nas". Dakle to je postavka.
Cilj je staviti police na taj zid. Na njemu se vec nalazi jedna samostojeca polica koja stoji na podu. Ostatak treba da budu "montazne police".
Ja sam kupio jednostruke sine duzine 2m - nemam pojma kako se ovo stvarno zove, izgleda ovako:

Uzeo sam jednostruke sine posto kapiram da mi je njihova nosivost dovoljna a jeftinije su i sine i oni "nosaci" za jednostruke nego za dvostruke, a obzirom da je iza kartonski zid koji ima nosivost ko kerov .. kontao sam da nema potrebe da bacam pare na sine koje nose tezinu koju zid ne moze da iskulira..
Hteo sam na svaku od metalnih sina u zidu (iza kartona) da usrafim ove sine. Dakle 5 sina po sirini od 2m. Kapiram da bi to odradilo "nosivost" jer valjda to gvozdje moze da nosi malo vise nego karton + kada se podeli na 5 sina police se manje pa se i manje trpa na njih a one sire ce biti nosene od strane 5 nosaca pa opet jeli ..
Nadam se da je do sada jasno .. e sad pitanja
1. jel ima ova sina ime, 15min sam u "uradi sam" objasnjavao sta mi treba i na kraju sam isao sam da trazim, kako se zovu oni nosaci koji se kace na njih?
2. ove sine definitivno treba da oslonim na pod. Koji je najbolji nacin da to izvedem? ima li neka "stopa" na koju bi one mogle da se okace ili je dovoljno da ih samo spustim do parketa?
3. ja imam 3.7m visinu, nije mi problem da stavim sine jednu iznad druge i cisto ucvrstim srafovima ali kapiram da bi bilo extra ako postoji neki deo koji spaja dve sine po duzini. Na taj nacin bi ona gornja sina koja je delom usrafljena u beton mogla da nosi deo tezine sine koja je ispod nje (koja je usrafljena u karton)
4. cime da srafim sine u karton? (tj ne srafim ih u karton nego kroz karton u onaj limeni nosac iza) (koji sraf, koja duzina? koja debljina?)
eto, nadam se da je sve jasno :D sad jos samo ako neko moze da me prosvetli kako da dovrsim ovo da nesto ne 5$#%&#@