Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?

Strane: 1 2 3 4

[ Pregleda: 14989 | Odgovora: 72 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 9517
89.216.32.*



+10256 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?04.02.2013. u 10:25 - pre 136 meseci
Citat:
Krcun:Da nam je priroda namenila so za ishranu ne bi je smestila 500 m ispod povrsine zemlje ili u 500 km udaljena mora i okeane, al' nema veze ... nego jel' video neko negde u prodaji morsku (ulcinjsku) nerafinisanu so?
Često čujem ovakve i slične komentare. Veoma često u vezi mleka. Pa retorički pitaju nutricionisti: da li bilo koja druga vrsta sisara koristi mleko u ishrani posle perioda ranog detinjstva ? Ne. A da li bilo koja druga vrsta sisara u ishrani koristi krompir pire ili vojnički pasulj ili svadbarski kupus ?


Citat:
Krcun:Pisalo je na dzakcetu da so nije za ljudsku upotrebu, a so je bila nerafinisana, dakle krupna i ne onako bela ko sneg.
A šta si planirao sa tom solju, ako već nije za ljudsku ishranu ? (u kontekstu teme)

OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji
 
Odgovor na temu

Krcun

Član broj: 310412
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+46 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?04.02.2013. u 11:15 - pre 136 meseci

^^^

Planirana je za ishranu, kao sto je koristimo vec decenijama ... samo u vrlo malim kolicinama, manje od 1 gr dnevno po coveku.
Ponekad banjam i stopala. :)

Na to sto pise se ne obazirem mnogo.
Pise na svakom pakovanju soli i rok upotrebe, pa to nema veze sa mozgom - neorganska materija koja je stajala negde milion godina i sad odjednom ima rok upotrebe, a moze da stoji jos milion.

 
Odgovor na temu

Boris Tadić

Član broj: 248314
Poruke: 313
*.kpn.net.



+1622 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?04.02.2013. u 11:54 - pre 136 meseci
Ne *ebe so, nego šećer.
Brašno je bitno kao lanjski sneg, jer je mizeran % dnevnog unosa.
Emulgatori su žvake za ludake već 30 godina.
Kuvana hrana vadi iz mrtvih, podrazumeva se redovno bračno razduživanje i šetnja 3-4km dnevno, idealno neki sport.
 
Odgovor na temu

Vasastajić

Član broj: 291378
Poruke: 738
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2385 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?05.02.2013. u 10:31 - pre 136 meseci
Može se čak slobodno reći da je šećer najškodljivija supstanca od sva četiri bela "jahača apokalipse".
Gotovo u potpunosti blokira resorpciju C vitamina, kao najvažnijeg u sintezi kolagena.
 
Odgovor na temu

cika dacha

Član broj: 296868
Poruke: 1013



+2237 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?05.02.2013. u 11:39 - pre 136 meseci
Vasastajić@ al je hrana za mozak! naravno u umerenim kolicinama!
 
Odgovor na temu

Vasastajić

Član broj: 291378
Poruke: 738
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2385 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?05.02.2013. u 12:25 - pre 136 meseci
^
Grešiš i to jako.
Jedina prava hrana za mozak su masnoće, odnosno holesterin koji sintetizuje jetra.
Šećeri, pogotovu rafinisani, a bogami ni ostali, ne trebaju ti ni u starim cipelama, pogotovu u količinama kojih nisi ni svestan da koristiš.
Samo jedan lagani primer, učio si još u školi da pomorandža sadrži veći procenat C vitamina od limuna, pa šta misliš zašto ga organizam lakše koristi iz limuna.
Odgovor je jednostavan, molekulska struktura C vitamina i šećera su gotovo identične, pa ih organizam gotovo i ne razlikuje, a bivajući stalno "gladan"energije, pre će se okrenuti šećeru nego C vitaminu, a bez C vitamina nema sinteze kolagena, bez kolagena nema regeneracije mekih tkiva u organizmu.
U meka tkiva spadaju i krvni sudovi, pa ti sada vidi.
 
Odgovor na temu

plague
Software Developer
Auckland, NZ

Član broj: 46734
Poruke: 623
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+373 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?05.02.2013. u 13:05 - pre 136 meseci
Citat:
Vasastajić: ^
Grešiš i to jako.
Jedina prava hrana za mozak su masnoće, odnosno holesterin koji sintetizuje jetra.


Moze li neka referenca?

Jedina harana za mozak su prosti seceri(glukoza). Oni se mogu dobiti iz masti, ali mozak ne moze absorbuje mast nego secer.
 
Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 9517
89.216.32.*



+10256 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?05.02.2013. u 13:09 - pre 136 meseci
Ja mislim da si se ti Vaso potpuno pogrešno informisao. Il' si nešto čitao pa pobrkao, il' ti pričao neko ko je nešto pomešao, il' si gledao neke kvazi-naučne TV emisije.
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji
 
Odgovor na temu

bojan_bozovic

Član broj: 29028
Poruke: 3292
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: angelstudio.org


+392 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?05.02.2013. u 13:21 - pre 136 meseci
Citat:
Vasastajić:
^
Grešiš i to jako.
Jedina prava hrana za mozak su masnoće, odnosno holesterin koji sintetizuje jetra.
Šećeri, pogotovu rafinisani, a bogami ni ostali, ne trebaju ti ni u starim cipelama, pogotovu u količinama kojih nisi ni svestan da koristiš.
Samo jedan lagani primer, učio si još u školi da pomorandža sadrži veći procenat C vitamina od limuna, pa šta misliš zašto ga organizam lakše koristi iz limuna.
Odgovor je jednostavan, molekulska struktura C vitamina i šećera su gotovo identične, pa ih organizam gotovo i ne razlikuje, a bivajući stalno "gladan"energije, pre će se okrenuti šećeru nego C vitaminu, a bez C vitamina nema sinteze kolagena, bez kolagena nema regeneracije mekih tkiva u organizmu.
U meka tkiva spadaju i krvni sudovi, pa ti sada vidi.


Sa http://www.acnp.org/

http://www.acnp.org/g4/gn401000064/ch064.html


Citat:
P. J. Magistretti, L. Pellerin, and J.-L. Martin: Institut de Physiologie, Faculté de Médecine, Université de Lausanne, CH 1005 Lausanne, Switzerland

Glucose is the obligatory energy substrate for brain and it is almost entirely oxidized to CO2 and H2O. This simple statement summarizes, with few exceptions, over four decades of careful studies of brain energy metabolism at the organ and regional levels, extensively reviewed elsewhere (e.g., 10, 60, 61). To reflect the focus of this book, and to include recent observations made in several laboratories including our own, we provide in this chapter a key for reinterpreting brain energy metabolism with a cellular perspective. This key relies primarily on the cytological relationships and chemical interactions among the various cell types of the brain. The view that emerges from this cellular and molecular analysis is a cell-specific sequence of processes that eventually leads to the almost complete oxidation by the brain of blood-borne glucose, which is in accordance with the introductory statement. The proposed model relies on already available data; it can further be tested experimentally, and it provides an explanation for some recent unexpected data obtained by positron emission tomography (PET) and functional magnetic resonance imaging (MRI) studies in humans (14, 40, 49).





ENERGY METABOLISM AT THE ORGAN LEVEL


Although the brain represents only 2% of the body weight, it receives 15% of the cardiac output, 20% of total body oxygen consumption, and 25% of total body glucose utilization. With a global blood flow of 57 ml/100 g·min, the brain extracts approximately 50% of oxygen and 10% of glucose from the arterial blood. Hence, the glucose utilization of the brain, as assessed by measuring the arterial–venous difference (22), is 31 mmol/100 g·min. Oxygen consumption is 160 mmol/100 g·min; because CO2 production is almost identical, the respiratory quotient (RQ) of the brain is nearly 1, indicating that carbohydrates are the substrates for oxidative metabolism (60). Given a theoretical stoichiometry of 6 mmol of oxygen consumed for each mmole of glucose, glucose utilization by the brain should in theory be 26.6 mmol/100 g·min. As indicated earlier, the measured glucose utilization is 31 mmol/100 g·min, indicating that an excess of 4.4 mmol/100 g·min of glucose follows other metabolic fates. Glucose can produce metabolic intermediates, such as lactate and pyruvate, which do not enter necessarily in the tricarboxylic acid cycle but rather can be released and removed by the circulation. Glucose can be incorporated into lipids, proteins, and glycogen, and it is also the precursor of certain neurotransmitters such as g-aminobutyric acid (GABA), glutamate, and acetylcholine (10, 60).

Numerous studies have been performed to identify molecules that could substitute for glucose as an alternative substrate for brain energy metabolism. Among the vast array of molecules tested, mannose is the only one that can sustain normal brain function in the absence of glucose (59). Mannose crosses the blood–brain barrier and in two enzymatic steps is converted to fructose-6-phosphate, a physiological intermediate of the glycolytic pathway. However, mannose is not normally present in the blood and cannot therefore be considered a physiological substrate for brain energy metabolism. Lactate and pyruvate can sustain synaptic activity in vitro (36, 55). Because of their limited permeability across the blood–brain barrier, they cannot substitute for plasma glucose to maintain brain function (43). However, if formed inside the brain parenchyma, they are useful metabolic substrates for neural cells (66). Under particular conditions, such as starvation, diabetes, or in breast-fed neonates, plasma levels of the ketone bodies acetoacetate and D-3-hydroxybutyrate increase markedly (41). Under these conditions, acetoacetate and D-3-hydroxybutyrate can be used by the brain as metabolic substrates (41).


Nemoj da širiš FUD više!
 
Odgovor na temu

bojan_bozovic

Član broj: 29028
Poruke: 3292
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: angelstudio.org


+392 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?05.02.2013. u 13:29 - pre 136 meseci
Inače sad, on-topic, može tako svuda. Gotovo svi slatkiši i keks industrijski napravljeni sadrže izuzetno štetne trans masti - prehrambenoj industriji se može, dok je, koliko ja znam, u NYC restoranima zabranjeno da koriste trans masti u hrani (margarin, "biljna mast" i sl.). Zato ja od toga jedem samo čips, koji sadrži, krompir, so, ulje i eventualno natrijum glutamat.
 
Odgovor na temu

cika dacha

Član broj: 296868
Poruke: 1013



+2237 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?05.02.2013. u 14:07 - pre 136 meseci
Vasastajić@ al samo umerenim kolicinama! odgovorio ti je plague@
 
Odgovor na temu

Vasastajić

Član broj: 291378
Poruke: 738
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2385 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?05.02.2013. u 15:41 - pre 136 meseci
Citat:
plague: Moze li neka referenca?

Jedina harana za mozak su prosti seceri(glukoza). Oni se mogu dobiti iz masti, ali mozak ne moze absorbuje mast nego secer.

Mislim da ste pobrkali neke stvari...
...govorimo o UNOSU hranljivih materija u organizam, a ne o njihovoj sintezi ili metaboličkoj transformaciji.
Citat:
Zablude
................
Ugljeni hidrati hrane mozak i neophodan su deo ishrane.
Deficijencija ugljenih hidrata medicinski gledano ne postoji osim kod nekih genetskih oboljenja gde se to prilično brzo po rođenju sazna. Jetra i bubrezi prave dovoljnu količinu glukoze u procesu koji se zove glukoneogeneza od masti i amino kiselina koje dobija iz ishrane ili iz zaliha koje postoje u organizmu (moguće je doduše imati defekt u nekim od ovih procesa). Ono što zapravo može da predstavlja problem jeste to što potpunim izbacivanjem izvora ugljenih hidrata izbacujemo i neke resurse koje dolaze najviše uz njih (recimo boron, polikosanol, rasveratrol itd). No koliko je ovo relevantno još uvek nije dovoljno ispitano. Mozak može u potpunosti da funkcioniše bez dijetarnih ugljenih hidrata, živeći do 70% na ketonima i ostatak na endogenoj sintezi glukoze. Ketoni su najverovatnije oblik energije koji mu više odgovara od glukoze, međutim nikada je ne koristi dok god glukoze ima u izobilju.

Odavno sam ovu materiju proučavao, pa ne znam da li sam i "popamtio" sve reference, ali evo nekih:
http://www.sciencemag.org/content/179/4074/702.short
http://ajcn.nutrition.org/cont...tpage=911&journalcode=ajcn
http://physrev.physiology.org/content/90/1/23.full.pdf
http://en.wikipedia.org/wiki/Sugar_addiction
http://en.wikipedia.org/wiki/Low-carbohydrate_diet

Temu je i počeo neko ko ima zdravstvenih problema, pa tu činjenicu ne smemo smetnuti s uma.

Citat:
bojan_bozovic: Nemoj da širiš FUD više!

Aj', 'leba ti, reci to srpski, pa da te ceo svet razume.

I na pamet mi ne pada da se bilo skime na temi prepucavam, pogotovu s teoretičarima, jer, nikada još pre zore nije svanulo...
...sve u svoje vreme, a svako vreme ima svoje breme.
 
Odgovor na temu

bojan_bozovic

Član broj: 29028
Poruke: 3292
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: angelstudio.org


+392 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?05.02.2013. u 16:33 - pre 136 meseci
Ne branim ti ja da se kljukaš holesterinom (odnosno holesterolom), samo trebaš i znati čemu to vodi.
Dalje to što si naveo, insulin resistance (tj dijabetes tipa 2) je vrlo redak, znaš gde, u ruralnoj Africi, Kini, i Indiji, gde baš uglavnom jedu ugljene hidrate (u obliku polisaharida, tj. skroba).

:)

Da te malo obrazujem...

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11416824

Citat:
METHODS:

One hundred seventy-four consecutive hypertensive patients with blood pressure in excess of 140 mm Hg systolic, 90 mm Hg diastolic (140/90 mm Hg), or both were treated in an inpatient setting under medical supervision. The treatment program consisted of a short prefasting period (approximately 2 to 3 days on average) during which food consumption was limited to fruits and vegetables, followed by medically supervised water-only fasting (approximately 10 to 11 days on average) and a refeeding period (approximately 6 to 7 days on average) introducing a low-fat, low-sodium, vegan diet.
RESULTS:

Almost 90% of the subjects achieved blood pressure less than 140/90 mm Hg by the end of the treatment program. The average reduction in blood pressure was 37/13 mm Hg, with the greatest decrease being observed for subjects with the most severe hypertension. Patients with stage 3 hypertension (those with systolic blood pressure greater than 180 mg Hg, diastolic blood pressure greater than 110 mg Hg, or both) had an average reduction of 60/17 mm Hg at the conclusion of treatment. All of the subjects who were taking antihypertensive medication at entry (6.3% of the total sample) successfully discontinued the use of medication.


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9863851

Citat:
INTERVENTION:

Intensive lifestyle changes (10% fat whole foods vegetarian diet, aerobic exercise, stress management training, smoking cessation, group psychosocial support) for 5 years.
MAIN OUTCOME MEASURES:

Adherence to intensive lifestyle changes, changes in coronary artery percent diameter stenosis, and cardiac events.
RESULTS:

Experimental group patients (20 [71%] of 28 patients completed 5-year follow-up) made and maintained comprehensive lifestyle changes for 5 years, whereas control group patients (15 [75%] of 20 patients completed 5-year follow-up) made more moderate changes. In the experimental group, the average percent diameter stenosis at baseline decreased 1.75 absolute percentage points after 1 year (a 4.5% relative improvement) and by 3.1 absolute percentage points after 5 years (a 7.9% relative improvement). In contrast, the average percent diameter stenosis in the control group increased by 2.3 percentage points after 1 year (a 5.4% relative worsening) and by 11.8 percentage points after 5 years (a 27.7% relative worsening) (P=.001 between groups. Twenty-five cardiac events occurred in 28 experimental group patients vs 45 events in 20 control group patients during the 5-year follow-up (risk ratio for any event for the control group, 2.47 [95% confidence interval, 1.48-4.20]).
CONCLUSIONS:

More regression of coronary atherosclerosis occurred after 5 years than after 1 year in the experimental group. In contrast, in the control group, coronary atherosclerosis continued to progress and more than twice as many cardiac events occurred.


Znaš ako baš nećeš da slušaš da je holesterol štetan (sem retkog lipoproteina - LDL koga treba biti više od 50mg/dl), ne moraš, ja se isključujem.

[Ovu poruku je menjao bojan_bozovic dana 05.02.2013. u 17:49 GMT+1]
 
Odgovor na temu

zmajodvozdovca
BGD

Član broj: 251741
Poruke: 73
*.com
Via: [es] mailing liste



+22 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?05.02.2013. u 17:14 - pre 136 meseci
A štaćemo sa pretvaranjem ugljenih hidrata u glukozu?

Slažem se da nije neophodan unos rafinisanog šećera.
zmaj od vozdovca
 
Odgovor na temu

bojan_bozovic

Član broj: 29028
Poruke: 3292
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: angelstudio.org


+392 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?05.02.2013. u 17:17 - pre 136 meseci
Citat:
zmajodvozdovca: A štaćemo sa pretvaranjem ugljenih hidrata u glukozu?

Slažem se da nije neophodan unos rafinisanog šećera.


Tačno, nije, i bolje je unositi ugljene hidrate u drugom obliku. Holesterol je međutim vrlo štetan.
 
Odgovor na temu

cika dacha

Član broj: 296868
Poruke: 1013



+2237 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?05.02.2013. u 18:10 - pre 136 meseci
bojan_bozovic@ holesterol je los ako je prevelika razlika izmedju HDL, i LDL.
 
Odgovor na temu

Krcun

Član broj: 310412
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+46 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?05.02.2013. u 20:25 - pre 136 meseci

Ako holesterol nije zdrav, onda bi se pre moglo reci da je vrlo vazan ili cak neophodan, nego da je stetan.

Na zao glas je dosao zato sto ga covek, nepravilno se hraneci, unosi u organizam u neprirodnim odnosima sa lecitinom (isto vrlo vaznim) i jos nekim supstancama, te ga onda organizam kao visak talozi po arterijama, zucnom "kamenju" itd.

... Ali za to nije kriv holesterol, nego covek.

Irvasi, tigrovi, dabrovi, australijski cudnovati kljunari, delfini, kondori, zmajevi, papagaji, slonovi, dahtojedi, mravojedi, kenguri ... pojma nemaju sta je to "HDL", "LDL", "FUD" ... niti imaju primarijuse i laboratorije, ali niko nema povisen holesterol u krvi.

 
Odgovor na temu

zmajodvozdovca
BGD

Član broj: 251741
Poruke: 73
*.com
Via: [es] mailing liste



+22 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?05.02.2013. u 20:58 - pre 136 meseci
Ne znam da li vam je poznato da veliku većinu holesterola proizvodi sama
jetra, a znatno manji deo se unosi hranom?

Holesterol je nepotrebno izložen kritici.
zmaj od vozdovca
 
Odgovor na temu

Vasastajić

Član broj: 291378
Poruke: 738
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2385 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?05.02.2013. u 21:01 - pre 136 meseci
Citat:
bojan_bozovic:
Znaš ako baš nećeš da slušaš da je holesterol štetan (sem retkog lipoproteina - LDL koga treba biti više od 50mg/dl), ne moraš, ja se isključujem.

Citat:
Holesterol je međutim vrlo štetan.


Jaja nisu zdrava zbog holesterola.(?!?)
Na holesterol nije moguće mnogo uticati ishranom i holesterol generalno nije zloća. Jetra pravi oko 80% holesterola i ostatak očekuje iz ishrane. Ako se unese više, jetra pravi manje i obrnuto. Ovo se zove negativna povratna sprega i osnovni je mehanizam operativnog sistema tela. Holesterol hipoteza o uzroku kardiovaskularnih bolesti je danas prevaziđena i odbačena.

Životinjske masti izazivaju kardiovaskularne bolesti.(?!?)
Ova hipoteza je odavno prevaziđena. Pored toga, većina negativnih efekata zasićenih masti se danas prepisuje trans mastima.

Neistine o holesterolu

O komercijalnom idiotluku zvanom STATINI, neću ni reč, tražite sami...

Dakle, bojan_bozovic, savršeno je nebitno šta ja neću ili 'oću da slušam, već je od toga mnogo bitnije tvoje zastupanje odavno prevaziđenih stavova, pa čak će ti i ovde kod nas već po neki kardiolog reći da smesta prestaneš sa korišćenjem "zejtina" i margarina i da pređeš na zasićene masnoće .
O budalastoj panici oko normalnih vrednosti holesterola u serumu tek će se pisati romani.
Svetska medicina je odavno odbacila tvrdnju da je holesterol uzročnik kardiovaskularnih obolenja, jedino što to još nije stiglo do naših diplomiranih štićenika fakulteta za tatino i mamino dete.


 
Odgovor na temu

bojan_bozovic

Član broj: 29028
Poruke: 3292
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: angelstudio.org


+392 Profil

icon Re: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?05.02.2013. u 22:28 - pre 136 meseci
Citat:
zmajodvozdovca: Ne znam da li vam je poznato da veliku većinu holesterola proizvodi sama
jetra, a znatno manji deo se unosi hranom?

Holesterol je nepotrebno izložen kritici.


Nije istina. Vegani imaju ukupan holesterol (LDL+HDL) 150 mg/dl (~3.88 mmol/l) max. Maksimalno dozvoljene granice koje medicinska praksa priznaje (i koje su primerene populaciji koja jede i meso, mlečne proizvode i jaja) su daleko više (recimo kod nas 6.2 mmol/l ili 240 mg/dl a u americi oko 200mg/dl dakle nešto niže). To je zato što je nemoguće oboriti holesterol na 150mg/dl ako nisi vegan!

@vasastajić

Grešiš. Samo pronadji broj novih naučnih studija na tu temu! Uostalom, jedino je low fat vegan diet dokazano sposobna da smanji stenozu krvnih sudova - nijedan drugi metod to ne može.

Recimo: http://scholar.google.com/scho...arian&hl=en&as_sdt=0,5

http://circ.ahajournals.org/content/121/10/1200.short Studija iz 2010. Ništa nije diskreditovano!
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: Zdrava hrana - ljudi dal` je ovako i u Svetu ili moze samo kod nas?

Strane: 1 2 3 4

[ Pregleda: 14989 | Odgovora: 72 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.