Citat:
Bradzorf012:
Pokušao sam da iskoristim temu i da dam viđenje jednog društvenog fenomena.
He, he, he... kakvo nevesto vadjenje...

Providno do ]aja.
Pa sto ne iskoristi neku drugu temu, sto to nisi napisao na temi "Dr. Sladjana Velkov..." ili na "ugovor o poklonu" ili na "Do Avale kako (ozdo)" ili na "Koji elektricni aparat za brijanje???" ili na... (?!)
Citat:
On nije karakterističan samo za Srbiju, već za ceo svet, s tim da ovde poprima čudne razmere. To nije iznenađujuće, imajući u vidu kroz šta su ovo društvo i građani prošli u poslednjih 2, 3 decenije. Persona, čije ime je u naslovu je ovde samo kolateralna šteta, pa je tu slobodno moglo stajati i Divac, ali i ime bilo kog drugog svetski poznatog sportiste, poput Ronalda ili Felpsa. Taj fenomen se između ostalog najviše očituje u potrebi, da se sopstveni lični neuspesi i promašaji ili opšte društveno sivilo ako govorimo o krupnijem planu kompenzuju uspesima sportista, koji nas predstavljaju. Na žalost, to je prevara i manipulacija i onaj koji je ne vidi ima veliki problem. U ovoj zemlji to dodatno dolazi do izražaja, jer nigde drugde u svetu(ako me sećanje ne vara) nismo videli tu vrstu oduševljenja, masovne hipnoze i delirijuma posle osvajanja medalja, bar ne u toj meri kao kod nas. Jedan Nemac, Francuz ili Englez, ipak nisu na tako niskom nivou (plemenske) svesti, da bi tragali za tako jeftinim kompenzacijama, kao što se to radi u ovoj zemlji. Svaki pokušaj da ukažem na ove stvari i probleme bio je sabotiran, prizemno i vulgarno. Ako bih poopštio stvar i posmatrao iz globalne perspektive, bivao sam optuživan za populizam, a ako bih konkretno progovorio o pojedinim ličnostima, za zavist, opsednutost ili lični neuspeh. Nikada nisam zastupao neku ideju ili stav, samo zato što većina tako misli, zato što je to danas tako, pa kud svi tu i mali muja. Uvek i svuda se trudim da stvar sagledam iz šire perspektive i nije mi teško da na internetu ili u RL, jasno i glasno kažem šta mislim, bez obzira na posledice. Pošto ima onih koji validnost svojih stavova mere obimom njihove zastupljenosti, reći ću da i pored toga što nas je malo, nas koji zastupamo suprotno mišljenje ipak ima. Nedavno sam pročitao misao, koja mi je ostala u sećanju: "kada bih u Srbiji u punom kafiću, glasno rekao šta mislim o Novaku Đokoviću, bio bih linčovan". Nešto slično ili potpuno isto važi i za moju malenkost.
Znas sta je tvoj problem? To sto ti sam nabedjujes druge da su idolopoklonci, zaludjenici, da se poistovecuju, da kompenziraju... na vrlo beskrupulozan, drzak, nekulturan, bezobrazan, neuvidjavan, besraman... nacin atakujuci direktno na licnost - kako na licnost Novaka Djokovica tako i na licnosti koje se javljaju kao clanovi foruma. Znaci, varas i manipulises za medalju jer spinujes ivrtanjem cinjenica i napisanog.
Pisati da jedan Nemac, Francuz ili Englez nije na tako niskom nivou je potpuno tacno jer su ti nabrojani primer daleko nizeg nivoa nego sto je to kod nas. Pa, bre, Englezi su morali da budu Zakonom obuzdani da bi se sprecilo divljanje poistovecivanja sa svojim sportskim idolima zato sto je rezultiralo masovnim povredama i rastucem broju izgubljenih zivota. Kao ne gledas TV pa ti je promaklo nekadasnje (ne tako davno!) u vestima "na utakmici dvocifren broj tesko povredjenih u tuci izmedju dva tabora navijaca", "nakon utakmice policija nije mogla da spreci zrtve koje su nastale u premlacivanju gostujucih navijaca od strane lokalnih", "nezapamcena grupna tuca sa krvavim ishodom izmedju navijaca XYZ i navijaca XYZ", "zakazana tuca izmedju navijaca se zavrsila sa XXX povredjenih od kojih su XX tesko povredjeni i u kriticnom stanju a X nije preziveo posledice premlacivanja" ... i tako dalje. Sad toga nema, mirni su kao bubice na utakmicama ali zato je i dalje pun YT snimaka ulicnih tuca navijaca. Znaci, pusti te nebulozne price vredjanja naseg naroda primerom nekih kao superiornih i na "visem nivou" stranaca kad je to "prica za malu decu" i nista drugo.
Citat:
Na kraju, želeo bih da odgovorim na nekoliko ličnih prozivki, što direktnih, što indirektnih. Prvo, što se tiče skretanja sa teme, ono o čemu sam pisao nije ništa više off topic, nego što se može naći u skoro svakom topiku na ovom ili nekom drugom forumu. Po tom kriterijumu gledano, 90% postova na celom forumu bi moglo biti obrisano. Drugo, trudim se da nikada ne komentarišem tuđe vaspitanje, a naročito ne volim da diskusiju svodim na lični nivo. Ako neko to više puta uradi i pored toga što nikakvim gestom sa moje strane nije izazvan, pa dobije povratnu informaciju, koja mu obično ne odgovara, to nije moj problem. U vezi nika, multipliciranja korisničkih naloga i sličnog, pošto su mi neki slali i privatne poruke, reći ću sledeće, što sam već jednom rekao na forumu: moj nik je bio biciklista. Posle nekoliko kraćih zabrana pisanja na forumu, banovan sam trajno. Registrovao sam novi nik i odmah, možda čak u prvom postu se pohvalio da sam tako u mogućnosti. Novi je takođe, ekspresno banovan. Napravio sam novi, tako što sam dodao 012. Nema laži, nema prevare. Ako mi neko veruje super, ako mi ne veruje, opet super. A ako će moderni opet da me banuje, još bolje, petnaestak minuta dnevno ostaće mi više za neke pametnije stvari, jer nemam nameru da se igram mačke i miša.
Kako ne skreces sa teme kad u ovom citiranom (s' pocetka posta) upravo to sam navodis. "Pokušao sam da iskoristim temu i da dam viđenje jednog društvenog fenomena." - pa sta ces vise od skretanja sa teme o sportskim uspesima Novaka Djokovica?! Alo?! Nema tu poredjenja sa drugim temama i drugim clanovima i njihovim postovima. Nema vadjenja na druge jer "kud svi Turci tu i mali Mujo" nije primereno nicemu nego sprdanju u odnosu na Muju. Jel mozes ti to da skapiras. Ti svesno ides u off topic i to je sve sto je bitno, pusti druge da rade sta god hoce.
Toliko banovanja je samo cinjenica da nisi u pravu. Nema se sta tu dodati ni oduzeti ni pricati, sam si opisao sve sto se treba napisati.
Citat:
Ako neko želi pristojnu diskusiju, pa makar i malo oštriju, tu sam.
[Ovu poruku je menjao Bradzorf012 dana 17.09.2016. u 00:07 GMT+1]
Svi to zele, pristojnu diskusiju - samo ti to ne radis. Zato si i banovan, vise puta...
Citat:
Bradzorf012:
Da si pismen koliko si glup, shvatio bi da nigde nisam rekao kako ne pratim medije, već da ne gledam tv. Pride, da imaš makar približno analitičkih sposobnosti koliko potrebe da podhebavaš i pritom sebe pogrešno smatraš duhovitim, shvatio bi da ne moram da odslušam ceo opus Mileta Kitića da bih došao do zaključka kakve posledice pomenuti ostavlja na mentalno zdravlje.
P.S. Baš na ovoj temi sam čašćavan raznim epitetima i dijagnozama, pa se moderni nije udostojio svoje reakcije. Ako je to politika foruma, teško da se nešto može promeniti, ali se onda bar može biti dosledan. Zato se nadam, da ćeš pročitati odgovor.
Eto - nekoga castis sa "koliko si glup" a na kraju se zalis kako tebe cascavaju. (samo najsveziji primer...)
Zar treba ista vise...?
Pozdrav!
"Grand Magus and Supreme Wizard of professional
audio applications in the known universe and beyond"
E-Mail:
[email protected]
Home Page:
http://www.linkedin.com/in/sceka
:) "Nije ti palo na pamet da nekom inteligentnijem postu daš lajk?" (By Nebojsa)
Pravi biser: „Sada sumnjam da bih ucestvovao u poboljsavanju Nebojsinog foruma.”