Citat:
bananaphone:
Moj utisak, mozda i pogresan, da se po svim temama na ES, koje covek treba da delimicno gleda kroz neku prizmu moralnih vrednosti, ovde pravi velika konfuzija, ili bar meni stvari izgledaju konfuzno.
Da, utisak ti je veoma pogrešan, a stvari ti deluju konfuzno verovatno zbog vremena provedenog u nekom od amsterdamskih coffee shop-ova.
Pošto sam u obe navedene teme učestvovao na strani koja kako ti kažež "osudjuje žrtvu" osećam se direktno prozvanim, čak šta više osetio sam se veoma loše kada sam pročitao kako neko može da izvrne stvari. Koja je svrha toga?
Pokazivanje svoje moralne superiornosti o odnosu na ostale? I odmah ti se priključila ekipica "moralno superiornih" članova foruma

.
Znam sigurno da ja nisam osudjivao žrtve, a nisam to primetio ni iz pisanja drugih članova. Tako da bih voleo da znam kako si ti došao do tog zaključka?
Čak si otiša toliko daleko da sve uporediš sa izjavom onog bolesnika mislim da se zove Magda koji je hladnokrvno ubijao cele porodice i decu pravdajući sebe timo što su deca trebala da budu u školi.
I ti držiš lekcije o moralu. E moj bananaphone. Barem si sačuvao toliko dostojanstva da priznaš da je poredjenje morbidno.
Ljudi ovde pokušavaju da sagledaju stvari iz više uglova i da uzmu u obzir sve činjenice. Nisam pročitao da je neko izneo konačan sud u vezi ova dva slučaja.
I kakva je to glupost da je žrtva je uvek nevina bez obzira na okolnost. Da, u većini slučjeva jeste, ali ne uvek. Evo ti primer. Ja udarim nekog u glavu zato što mi se ne svidja kako me gleda. Udarm ga pesnicom u čelo i polomim ruku, a on prodje sa manjom čvorugom pošto je čeona kost mnogo jača od kostiju šake. Ja sam gore prošao, znači ja sam žrtva u ovom slučaju i nema o čemu da se raspravlja.
Ako već nisi razumeo šta smo drugi "nemoralni" i ja hteli da napišamo zar ne bi moralna stvar bila da nas pitaš, a ne da pokreneš temu u kojoj ćeš sve da osdiš bez sudjenja, prava na odbranu i bez dokaza. Samo na konto tvoje moralne superiornosti i pogrešnog tumačenja napisanih postova.