Bogami zeza, i to stoprocentno, tendenciozno i namerno :) Ali koliko akumuliranih grešaka jedva mogu da se raspasuljim šta je sve uradio, dakle
@Diskriminanta Jel zezaš? Krake od gama si skratio zaista, ali si ga nacrtao da polazi iz iste polazne tačke kao prethodni gama pa se sad raširio, to više nije isti ugao, ali to ne bi bio problem nego da si skratio krake od gama a ugao ostavio isti, kao što rekoh u prethodnom postu, gama bi morao da se pomeri po simetrali napred dok ne dotakne zelene linije, pošto se ugao linija trisekcije sužava prema napred srednja tetiva bi se tad skratila, a pošto bi mu i zbog skraćenih kraka i kružnica bila manja spoljašnje tetive bi pod strmijim uglom padale na zelene linije pa bi se i one produžile eventualno izjednačile sa središnjom, ali ne ti crtaš novi širi gama iz iste tačke kao prethodni, širi znači veća kružnica manji ugao spoljašnjih tetiva, ali ni po jada, da sve to ne bi smo primetili dodaješ visinu h koja je ista za gama u osnovi i onaj koji se trisektuje??? Ali kuda sad povlačiš tu visinu kroz tetivu od starog gama ali onu sveukupnu celog ugla i istovremenu kroz središnju tetivu novog ugla gama tako da se poklapaju??? Hahaha dobar potez e :) skoro da si me zbunio
Citat:
Diskriminanta:

Mnogo ti izvoljevaš! Ako već ne znaš da crtaš na kompjuteru kupi šestar i lenjir pa crtaj sebi šta želiš
na papiru.
Ne izvoljevam ja ništa, ti crtaš od svoje volje ako hoćeš.
Citat:
Diskriminanta:
Ovaj put sam ti izišao u susret i nacrtao ispravku preko ranije poslate slike da se bolje uoči. Očigledno
je da je i posle ispravke razlika u dužini tetiva i dalje vrlo uočljiva.
Ako ćeš ovako da izlaziš u susret nemoj više molim te :)
Citat:
Diskriminanta:
Za sledeće javljanje pokazaću ti novu ideju. Mislim da je to rešenje.
Pa naravno kad se pristojno nacrta naravno da je rešenje, samo je to moje rešenje :)
Eh, da, opet nedostaje kružnica od gama, ostaje samo da verujem da tetive idu tuda
Nemoj da pricas?