"Dimenzionisanje patrone na tom ventilu zavisi od nekoliko faktora. Prvi je taj koji si pomenuo, tacka rose i razlika u vlaznosti energenta (razlika pelet i drvo). Iz tog razloga je ok da bude na 45c i nece biti kondenzacije. "
Sam si odgovorio na pitanje, ovo je samo dodatak koji je objavljen u stručnim izdanjima po pitanju zaštite kotla.

osim zaštite kotla i držanje minimalne temperature direktnog polaza iz kotla prema krugu grijanja patrona od 60*C meni je poboljšala sami start pelet plamenika kao i rad u manjim snagama, te osigurala konstantnu temperaturu polaznog voda grijanja, plamen mi se brže i ljepše formira u buktinju kad je ložište na 60*C nego na 45*C, što u konačnici znači i brže postizanje zadane temperature i manju potrošnju , dakle ako je patrona 45*C a temperatura kruga grijanja 58*C eto ti oscilacije u krugu grijanja, zatim kako se razvija plamen u pothlađenom ložištu a kako u zagrijanom-u zagrijanom puno prije i kvalitetnije, eto te dvije stvari riješio sam ltc100 sa patronom od 60*C i radom njegove pumpe na minimalno 60*C ili više osigurao konstantnu t. kruga grijanja ,kad sobni termostat zada potrebu rada pumpe kruga grijanja baš uvijek u svakom trenutnu ima u samom startu 58*C, ne želim uopće raspravljati o dodatnom ulaganju u AT veličine 500 i više litara u grijanju na pelet za stanbeni objekat do 200kvm zbog razloga koje sam naveo u par postova unatrag
[Ovu poruku je menjao malden mb dana 19.05.2019. u 18:23 GMT+1]