Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina

elitemadzone.org :: AutoZone :: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina

Strane: << < .. 2 3 4 5 6 7 8

[ Pregleda: 23764 | Odgovora: 152 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+777 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina01.02.2025. u 12:25 - pre 4 meseca
Citat:
AstralPro:
Kod novog Tuarega je veoma zanimljiva cena redovnog odrzavanja tj cena potrosnih delova (npr mali servis + prednje i zadnje plocice kostaju kao polovan Punto). VW odavno nije narodni auto.

Sto se tice Tucsona...

Kolegi majstor rekao da mu je otišla pumpa na starijem primerku as 1.6 GDI motorom (tipa 2012. godište ili tu negde), dake bez turbine, "original" pumpa je 70.000 dinara, a zamenska je tipa 22.000 dinara, kasnije se ispostavilo da je greška na nekom senzoru, tako da je pošteđen biranja da li uzeti "original" ili tu zamensku.
Dakle, kad se priča o "narodnom autu", ni taj Tucson više nije baš narodni, mada je pre neku godinu (ili 5-6 godina) bio na akciji 16.990 evra, kao i Kia Sportage i Ford Kuga. Tada je Polo u osnovnoj verziji koštao nešto oko 16.700 evra. Ali, taj Polo je sigurno jeftiniji za održavanje i praktičniji za po gradu, proizvođači su bukvalno preslikali neku cenovnu logiku sa tržišta polovnih automobila, gde se dešavalo da 10 godina star Polo košta kao 10 godina star Audi A6, upravo zbog cene održavanja.

Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
Član broj: 16
*.dynamic.sbb.rs.

+1435 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina01.02.2025. u 15:51 - pre 4 meseca
Od te famozne "cene odražavanja" Srbi se plaše više nego od promaje 😂🤯🤯

Stvarno ne znam šta to znači, iskreno ne vozim previše km godišnje ali vozim mnogo decenija uvek i polovne/stare aute i ta famozna "cena održavanja" je smešna.

Da nisam nedavno potpuno neplanirano promenio auto, ovoga momenta bih puno ispod cene novog sega-mega "džipa" niže klase kupio Audi A6 koga sam naveo u ovom postu, uopšte se ne plašeći njegove "cene održavanja" 😂😂

Odgovor na temu

Turmen
Software Quality Assurance Engineer
Wireless Media
Beograd

Član broj: 317274
95.180.107.*

+295 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina03.02.2025. u 10:10 - pre 4 meseca
O tim cenama održavanja pričaju jedino ekonomski nepismeni i neracionalni kupci koji poslednji dinar iz kuće daju (ili dignu neki ultra - nepovoljan kredit) na premium, dobar auto, pa se posle iznenade kada skontaju da je mali servis za taj auto 500e, veliki 1000e, četiri zimske gume 1000e. Pa onda taj auto ili prodaju posle godinu dana ili ga zapuste.

Imao sam takve kolege i drugare, imaju relativno skromne i prosečne prihode, ali mora da se vozi "bembara" ili "gospodar prstenova" (ili sad u poslednje vreme mora da bude "džip"), pa se onda kupuje najjeftiniji primerak na oglasima (koji je sa razlogom najjeftiniji, ili je izraubovan ili je pasulj) pa kada skontaju da za set kvačila ili servis automatskog menjača moraju da potroše svoju mesečnu platu - onda ide kukanje.

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+777 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina04.02.2025. u 17:09 - pre 4 meseca
Na to sam i mislio, al' reko' da ne davim. Postoji neko pravilo da ko ne može da kupi nov auto neke klase tako da mu rata bude polovinu plate ili tako nešto, bolje da ne kupuje ni polovan.
Ali, uvek ima ekstremnih primera, sećam se kad sam bio na redovnom servisu kod majstora, dolazi lik u Peugeot 405, motor brunda k'o lud, majstor mu kaže da zupčasti samo što nije pukao (navodno), PK kaiš takođe, vodena pumpa ko zna kad je menjana, već ima skrame po njoj, itd. Tada samo cena za to osnovno bez ruku bila 100€, vlasnik se uhvatio za glavu i počeo da kuka... mislim se u sebi "što ne voziš Juga, ako nemaš ni 100€ za redovan servis", mada bi tu bilo ispravnije pitanje zašto uopšte poseduje auto iako ima manjih modela koji su maltene džabe po pitanju održavanja, znam da je neki drugar imao stari Twingo, kad je pominjao cene nekih delova, jeftinije nego za Juga.

Druga je stvar kad neko može da priušti maltene nov auto više klase, ali ceni svoj novac i ne želi sve da spiska na nov auto ili želi da većinu novca investira u nešto kao npr. dodatni stan, pa kupi upola cene dobro očuvan primerak star nekoliko godina, gde će za 2-3 godine manje izgubiti na ceni, a ostane mu novca ili jednostavno zarađuje dovoljno da ne misli o ceni održavanja čak i ako dođe do nekog vanrednog kvara.

Nego, kad su u pitanju SUV, kako su ovi iz VW nasadili onom ID.4 onaj tablet, gore nego kod Dačije, a cena 47k "sa paketom podrške", inače jača verzija nešto iznad 54k evra. Namerno stavljam fotku ove varijante sa belim volanom, bukvalno k'o igračka za decu :)))

Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1435 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina04.02.2025. u 18:50 - pre 4 meseca
🤯🤯🤢🤮

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1435 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina13.05.2025. u 18:23 - pre 22 dana i 12h
Moj odličan prijatelj vozi Škodu Kodiaq RS TDI i ima neobičnu naviku/hobi da često menja aute, doduše radi u autoindustriji pa uvek dobije specijalne uslove.

Danas mi se javio da mi kaže da kupuje novi auto i da me pita nešto o njemu i po prvi put mi se desila situacija da o nekom autu ne umem skoro ništa da kažem.

U pitanju je ovaj auto: https://byd-auto.rs/modeli/byd-sealion-7/

Već samo letimičan pogled na njega i karakteristike govori da je u pitanju odlilčna ponuda na osnovu čega ga ubacujem u ovu temu, o detaljima ćemo pričati u narednom periodu.

Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475

+1831 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina13.05.2025. u 19:33 - pre 22 dana i 11h
Meni se nikako ne svidja politika koju vodi BYD koji je postao najveci a ni politika ostalih Kineskih proizvodjaca automobila. Pisao sam o tome ali sam u medjuvremenu istrazio sta je razlog sto Kineski automobili toliko kostaju u EU i na ostalim trzistima a toliko malo u Kini !

Odmah da napisem da "drzavne subvencije" Nisu razlog !

Zato je Eu posle opsezne analize i istrage uvela dodatnu carinu za Kineske automobile od samo 15 % !?

Jedan clan da ga ne spominjem po imenu da ne ulazimo u polemike je pisao da je razlog sto Kinezi moraju specijalno da ulazu u automobile da bi zadovoljili visoke Eu standarde itd. To naravno nije istina jer su automobili Isti !

Eventualno su Kinezi izracunali da im se jurenje za ismisljenim standardima SUS motora ne isplati , ali zato Kineski EV ispunjavaju sve ekoloske i bezbednosne uslove kako u Kini tako i u EU ! Zato nisu ni previse pokusavali da nastupaju na Eu trzistu sa SUS motorima.

Znaci jedini razlog , ogromne razlike u ceni Kineskih automobila na Kineskom i Eu trzistu je obicna , jednostavna prosta POHLEPA !!

Eu je izracunala da na jednom prosecnom automobilu koji prodaje u Eu BYD ima cistu zaradu od 13.000 EURA !!! Dok za isti auto koji proda na Kineskom trzistu ima zaradu od 1.300 EUR ! Znaci 10 puta !

Poznajuci sve to nikako ne bih nikome savetovao kupovinu Kineskih automobila jer zbog Kineske pohlepe su precenjeni i ne vrede toliko ! To da li moze da se kupi nesto bolje je neka druga prica , ali njihovo sigurno ne vredi toliko koliko traze za njih ! Jer da vredi toliko bi novca trazili i u Kini ? Jednostavno zar ne ?

Pronasao sam ruski sajt sa podacima svih Kineskih automobila, mada je azuriran jula prosle godine ! Znaci nije bas najaktuelniji tako da mena model predstavljenih u poslednjih 10 meseci.

Imaju slike , podaci i Cena u Kini jer i u Rusiji Kinezi cene svoje automobile Duplo nego u Kini !! Kako Rusija ima sankcije i nema uvoza zvanicnog Eu automobila Kinezi su preuzeli Rusko trziste sa Napumpanim cenama !

Ostavicu link ovog "Morskog lava" da moze da se uporedi cena a svi ostali automobili cele indistrije su tu na sajtu koga zanima da istrazuje .

https://www.chinamobil.ru/eng/byd/sea-lion07-ev/?view=props

Znaci : Price in China: 189.800 - 239.800 yuans ($26.000 - $32.850) 23.551-29.755 Eur.

Kod nas pise na linku automobila kolika je pocetna cena Eura.

Odgovor na temu

Turmen
Wireless Media
Beograd

95.180.107.*

+295 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina13.05.2025. u 22:34 - pre 22 dana i 8h
Citat:
Nebojsa Milanovic:
Moj odličan prijatelj vozi Škodu Kodiaq RS TDI i ima neobičnu naviku/hobi da često menja aute, doduše radi u autoindustriji pa uvek dobije specijalne uslove.

Danas mi se javio da mi kaže da kupuje novi auto i da me pita nešto o njemu i po prvi put mi se desila situacija da o nekom autu ne umem skoro ništa da kažem.

U pitanju je ovaj auto: https://byd-auto.rs/modeli/byd-sealion-7/

Već samo letimičan pogled na njega i karakteristike govori da je u pitanju odlilčna ponuda na osnovu čega ga ubacujem u ovu temu, o detaljima ćemo pričati u narednom periodu.

Po čemu je ovo odlična ponuda?? Mislim 40+ hiljada evra za električnog SUV Kineza. Mislim da ima boljih kupovina za te pare, ali baš me zanimaju tuđa mišljenja, možda nemam dovoljno znanja o BYDu (generalno nisam neki poznavaoc kineske auto industrije, ali ono što sam video na sajmu i po salonima - što bi rekao Klarkson "sve je to sjajno, ali ja i dalje ne želim to da vozim").

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1435 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina13.05.2025. u 22:43 - pre 22 dana i 8h
Rekoh da malo znam konkretno o tom autu ali BYD je kineska firma koja mi se najviše sviđa, plus taj prijatelj koji vozi Kodiaqa RS, čak i računajući maniju čestog menjanja auta, vozio ga je i kaže da je dobar, sve su to solidni argumenti za taj auto nasuprot nekog hibrida invalida i sličnog.

E sad, što ja lično niti cenim taj segment niti razmišljam o kupovini takvog auta je druga stvar, ali već ovo što znam i što sam čuo od njega je dovoljno da bude u užem izboru za auto tog tipa.

Odgovor na temu

Turmen
Wireless Media
Beograd

95.180.107.*

+295 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina13.05.2025. u 22:59 - pre 22 dana i 8h
Ajd javi utiske, slabo poznajem kinesku autoindustriju i logično nepoverljiv sam. OD BYDa mi se vizuelno sviđa "seal".

Od onog što sam video na sajmu, ništa mi nije ostavilo neki utisak, sećam se da sam ušao u Dong Feng i da mi je završna obrada baš delovala jeftino. Znam da sam ušao u auto koji se zove BAIC Beijing i da su vrata škripala kao na Ladi staroj 20god.

U tom cenovnom opsegu bi mi zanimljivije bilo ovako nešto ili možda ko insistira na elektrici neki ID.4

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

ademare

+1831 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina13.05.2025. u 23:21 - pre 22 dana i 7h
U proslom postu gde sam ostavio link onog Ruskog sajta za sve Kineske automobile, napisao sam da je azuriran do jula 2024. Ipaj nije do jula vec do septembra 2024.

Za Ovaj Sea Lion kao i za ostale modele se moze videti kolika je mesecna prodaja u Kini !

https://www.chinamobil.ru/eng/byd/sea-lion07-ev/?view=sales

Znaci u drzavi od 1.4 Milijarde stanovnika oni prodaju ovaj model 5.000 Mesecno ?

Uz duplo nizu cenu i vecu platu nego u Srbiji ?

Meni je to dovoljno da pomislim da je u pitanju promaseni model.

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
*.static.isp.telekom.rs.

+10460 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina14.05.2025. u 07:28 - pre 21 dana i 23h
Pustimo sad koliko košta ovde, koliko košta onde, i šta se sve može kupiti za te pare.
Diskusija bi trebalo da ide u pravcu: kakav je auto BYD SEALION 7
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji

Odgovor na temu

Turmen
Wireless Media
Beograd

95.180.107.*

+295 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina14.05.2025. u 13:34 - pre 21 dana i 17h
Citat:
Java Beograd: Pustimo sad koliko košta ovde, koliko košta onde, i šta se sve može kupiti za te pare.
Diskusija bi trebalo da ide u pravcu: kakav je auto BYD SEALION 7

Tako je - e sad cena je jedan od segmenata automobila.

Baš sam pre neki dan gledao legendarnu TG emisiju "worst cars in the history" u kojoj Klarkson opisujući Poloneza kaže "ovo je loš auto, ali je jeftin - tako da to što je loš nije problem - problem je kad proizvođač koji zna bolje proizvede loš auto, pa još i stavi cenu od 100000 funti - e taj auto je lošiji od Poloneza".

Odgovor na temu

ademare

+1831 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina14.05.2025. u 14:16 - pre 21 dana i 16h
Po meni je cena neodvojivi deo price o automobilima. Osim ako se radi o Ferrariju ili Rols Roysu ili tako nekom autu gde cena nije bitna .

Kao primer je vrlo zanimljiv Tesla Y jer je to SUV i proizvodi se u USA, proizvodi se u Nemackoj i proizvodi se u Kini !

Znaci preko njega mozemo da poredimo trzista USA , Nemacke tj Eu i Kine !

I sta mozemo da zakljucimo ?

Da Tesla Y kosta skoro isto i u USA i u EU i u Kini ?!

U EU je 45.000 Eur + u Kini je osnovna verzija 42.000 Eur preracunato !

I taj model se prodaje mesecno u Kini 48.000 Komada !? Dok spominjani Sea Lion se proda 5.000 mesecno !

Iako Kosta Duplo manje novca od Tesle Y ??

I jesu li ti Kinezi Budale ili znaju nesto sto mi ne znamo ?

Zasto kupuju Duplo skuplji Tesla Y 10 puta vise od Sea Liona ? Oba su Kineska proizvoda iz Kineskih fabrika ?

Odgovor na temu

Turmen
Wireless Media
Beograd

95.180.107.*

+295 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina15.05.2025. u 13:54 - pre 20 dana i 17h
Ima malo u marketingu, malo u nepoverenju, malo u navici.

Mogu Kinezi da proizvedu auto koji košta 10000e, troši 2l na 100km, ubrzava od 0 - 100km / h za 3sekunde, opet će ljudi kupovati VW, Renault, Peugeot, Audi, Toyotu, Kiju, Hyundai.

Trebaće dosta vremena da izgrade ime i reputaciju, a mislim da im je za cenu već prošao voz.

Već sam pomenuo primer sa sajma, u jednoj sali DongFeng koji košta 35000e, škripi plastika i smrdi lepak u njemu, a u sledećoj sali Honda Civic koja košta 1000e skuplje. Šta odabrati pitanje je sad?

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1435 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina15.05.2025. u 23:00 - pre 20 dana i 8h
Javio se ponovo onaj prijatelj, odustao je od BYDa, dvoumi se između Superba Sportline 2.0TFSI i Cupra Terramar sa istim motorom: https://www.polovniautomobili..../cupra-terramar-20-tsi-dsg-4wd

Rekao sam mu da su to slatke muke :)

Odgovor na temu

Turmen
Wireless Media
Beograd

*.dynamic.isp.telekom.rs.

+295 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina17.05.2025. u 13:23 - pre 18 dana i 17h
Citat:
Nebojsa Milanovic

Rekao sam mu da su to slatke muke :)

Nisu nimalo slatke muke, Superb bez sekunda razmišljanja.

Mada je meni zanimljiv Formentor

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1435 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina17.05.2025. u 13:38 - pre 18 dana i 17h
To sam mu i ja rekao, zaboravih da napomenem da je on imao Superb i to vrhunski spakovan/opremljen/motorizovan, ali ga je pre par godina prodao 2,5 godine starog zbog te "želje sa promenama".

I naravno gde bi otišao - nego u SUV klasu, ali sada kada poprilično više zna o svemu, cenim da tu neće ostati.

Inače taj Superb Sportline je praktično isti kao moj samo sa tvrđim vešanjem, što mi se ne sviđa, ali dobro je što su i sa novim Superbom (ipak) vratili taj motor u ponudu, jer jedno vreme je mogao da se dobije samo u Audiju.

Sve u svemu, iako je novi Superb inicijalno bio značajno skuplji od prethodnog, što sam kritikovao jer ni u čemu nije bolji, brzo su mu vratili cenu na nivo starog, pa je cena sada praktično ista, što je vrlo pošteno, mada mi se i dalje više sviđa stari.

Što se tiče Cupre, svakako odličan auto praktično jednak kao Škode samo "ljući", ali cena je ipak veća, pri čemu SUV ne bih poredio sa najboljim limuzinama.

Sad videh ovo:
Citat:
Turmen:Već sam pomenuo primer sa sajma, u jednoj sali DongFeng koji košta 35000e, škripi plastika i smrdi lepak u njemu, a u sledećoj sali Honda Civic koja košta 1000e skuplje. Šta odabrati pitanje je sad?

Hondu Civic prosto ne bih kupio ni u bunilu.

Odgovor na temu

Turmen
Wireless Media
Beograd

*.dynamic.isp.telekom.rs.

+295 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina17.05.2025. u 18:47 - pre 18 dana i 12h
Citat:
Nebojsa Milanovic:

Hondu Civic prosto ne bih kupio ni u bunilu.

Da biram između između Honde i DongFenga ili bilo kog kineskog konkurenta kupio bih Hondu bez razmišljanja.

Ali ima i boljih automobila za probrati u tom cenovnom opsegu.

Odgovor na temu

Nocni
Banicevic
Autocentar
[email protected]
MNE - NK

Član broj: 4631
31.204.234.*

+1238 Profil

icon Re: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina23.05.2025. u 22:16 - pre 12 dana i 8h
Treba zaboraviti kineze barem jos 5-6-7 godina... Ne samo zbog poznatih problema sa raznim materijalima i mirisima, paljenjem baterija, samo 1 vrstom motora u jednom modelu, slabom servismom mrezom itd... Već i zbog konkretnih stvari zbog kojih se može izgubiti glava...

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: AutoZone :: SUV (Crossover) auto - najbolja kupovina

Strane: << < .. 2 3 4 5 6 7 8

[ Pregleda: 23764 | Odgovora: 152 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.