"Koliko ljudi toliko ćudi." "Samo je glupost beskonačna." "O ukusima se ne raspravlja".
Broker je definitivno u pravu - ako hoćete da raspravljate o muzici, manite se vaših predrasuda.
Oni koji ne shvataju da bez obzira na dijasporu i na susede 36 država je suviše veliki broj da bi prethodno bilo dovoljno za pobedu. Dovoljan je podatak da su npr. sve države dale bar 1 bod Joksimoviću, i to je zbog dijaspore? Da je tako, Turci bi sigurno bili prvi. Raspitajte se malo o demografiji, ako vam nije jasno.
Što se tiče njegove pesme i mojoj ženi i meni se prvi put dešava da nam se realno dopada naša pesma na Evroviziji. Ona i ja imamo veoma različit muzički ukus, ja inače ne slušam Grand, City i sl., ali ova pesma je nešto sasvim drugo. Pre nego što sam počeo da se bavim sadašnjim poslovima, slušao sam više vremena (i slušam sada manje) veoma širok dijapazon muzike, od domaće i strane srednjovekovne sakralne i svetovne muzike, do varijanti tipa L.M. Kennitt, Cate Bush, Mizar, Massive Attack, Rammstein, Accept, Cocteau Twins, Corrs, Siouxe, DCD... Ili jednostavnije, ne mogu da slušam mediokritetnu muziku.
Na svakoj Evroviziji pojavi se po koja pesma koja nije mediokritetna, a ove godine ih je bilo više (Estonija - na žalost su ispali, Turska, Ukrajina, SCG...). Etno motivi su popularni u savremenoj muzici, i to je to. Videćemo šta će se slušati u narednih godinu dana po radio stanicama, kafićima i diskotekama. Tako je uvek bilo, tako će biti i sada.