Citat:
Kada je u pitanju prakticno besplatno reklamiranje internetom tj. spam-om, onda je to problem koji svima smeta, a kada su u pitanju pare u vezi reklamnih spotova - e onda to nije spam nego su "cenjene" reklame.
Pa nije ni spam besplatan, samo je jeftiniji od TV reklama, odnosno to zavisi od Tv stanice.I spameri plaćaju konekciju, a poneki i nalog sa kojeg šalju isti.Inače velika je razlika između SPAM-a koji primaš i TV reklame.TV reklame možeš da porediš recimo sa reklamama koje iskaču po raznim sajtovima, ali ne i sa SPAM-om.Spam je agresivniji jer ti ipak stiže na ličnu adresu, hteo ne hteo, a TV program uvek možeš da ne gledaš.
Citat:
Ja sa spam-om lako izlazim na kraj: jednostavno ne citam postu sa nepoznate adrese, ladno je brisem.
Ne razumem poentu, i TV kanal možeš 'ladno da promeniš kad počnu reklame.
Citat:
Kod reklama je druga prica: iseku film na TV sa pola sata reklama, ja onda iskljucim ton i cekam, cekam... trosim SVOJE resurse zbog TUDjIH para, svoje vreme, svoju struju, svoj TV aparat...
Na neki način te razumem, i mene strašno iznervira kada na pola filma puste pola sata blok reklama, pa ponekad promenim kanal i zaboravim da sam uopšte gledao film.Ali, jedne stvari moraš da budeš svestan, jedna TV stanica emituje svoj program koji uključuje i reklame.E sad, ti možeš da ga gledaš takvog kakav je ili da ga ne gledaš uopšte.Tako da ne vidim, zašto su oni krivi za trošenje tvojih resursa i tvog vremena.Uvek možeš da izabereš i da ne gledaš TV ili da gledaš neki drugi kanal, zar ne ? Po tvojoj logici, trebalo bi zabraniti vozila u saobraćaju, jer mi oduzimaju vreme svaki put kad hoću da pređem ulicu, ili zabraniti internet jer mnogo vremena izgubim kada tražim nešto na njemu.
Citat:
I da li je nekom palo na pamet da je cena reklame ukljucena u cenu proizvoda koji se reklamira, da pored toga sto trosimo nase resurse - placamo skuplje i reklamirane prozvode...
A ko tebe tera da kupuješ te proizvode ? Ja lično nikada ne kupujem nešto što se agresivno reklamira, jer u principu ono što valja se ne reklamira toliko.
Citat:
A da ne pricam o bukvalnom ispiranju mozga jednim te istim reklamama koje se vrte mesecima - to je tek teska smap-cina...
To je po sistemu "Kolko para, tolko muzike".Onaj ko plati da se reklamira toliko i toliko, televizija po ugovoru mora to da ispoštuje, kako zna i ume.tako je u celom svetu, jače kompanije koje imaju više para da se reklamiraju se isto tako agresivno reklamiraju na sva zvona...
Citat:
Ako me pitate pa kako onda da se izdrzava stanica koja nema preplatu od gledalaca, ja vam odgovaram - a sto ne pustite da se na slican nacin, kao te "jadne" stanice, izdrzavaju i spam-eri?
Pa već sam rekao, TV reklame i SPAM nisu isto.Jednostavno TV reklame gledaš ako ti to želiš, a ako isključiš televizor sigurno ih nećeš gledati, a SPAM će ti stizati, hteo ne hteo, čak i ako isključiš kompjuter.
Citat:
Ne budimo bar licemeri, ako nema pravog resenja... ili bar ona koja je na budzetu neka bude "cista" od djubra...
Sa ovim se već slažem, ali o tome ne odlučujemo ni ti, ni ja.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti