Pozdrav svima. Od nedavno je u nazovi gradu Požarevcu osnovano preduće Parking servis, koje je na osnovu nekakve uredbe ili odluke uvelo parking zone na ulicama grada. Ja sam, kao i mnogi gradjani, parkirao svoje vozilo na obeleženom parkiralištu duže od dozvoljenog vremena i nakon toga sam ispod brisača zatekao doplatnu kartu u iznosu od 1200 dinara, koju naravno nisam imao namere da platim. Posle par meseci mi je na kućnu adresu stigla OPOMENA PRED TUŽBU, sa uplatnicom i rokom uplate, koju takodje nemam nameru da uplatim. Smatram da to što rade nije u skladu sa zakonom iz više razloga:
1. Ne postoji zakon koji to reguliše (Zakon o parkiranju);
2. Na osnovu Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja kao i republičkog ZOBS-a, nije učinjen prekršaj;
3. Obeležena parkirališta na ulici nisu vlasništvo Parking servisa, već predstavljaju javni put, tj. ulicu u naselju;
4. Sud sudi isključivo na osnovu Zakona, a ne uredbi i odluka;
5. Radnici Parking servisa nisu ovlašćena službena lica, i ne mogu da izriču kazne, vrše fotografisanje vozila, ...;
6. Prilikom plaćanja se ne izdaje fiskalni račun iako Parking servis podleže Zakonu o fiskalizaciji;
7. Ne postoji kontrola trošenja uplaćenih sredstava gradjana (primer: nedavno uhapšeni direktor Parking servisa u Beogradu);
8. Parking servis nema ovlašćenja da raspolaže podacima o vlasništvu vozila i da vodi takve evidencije;
9. Pravila se ne primenjuju prema svima (primer: vozila sa stranim reg. tablicama, crnogorci, ....);
10. ......
deki