Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

livenje aluminijuma, mesinga .. kalupi ..

elitemadzone.org :: TechZone :: livenje aluminijuma, mesinga .. kalupi ..

[ Pregleda: 6189 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

bogdan.kecman
Član broj: 201406
Poruke: 15887
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: mysql.rs


+2377 Profil

icon livenje aluminijuma, mesinga .. kalupi ..18.07.2015. u 19:00 - pre 106 meseci
vozdra raja .. imam neki relativno glup problem sa kojim sigurno neko ovde moze da mi pomogne, ako zeli :) .. elem ja se nesto siljim sa ovim mojim 3d printerima i imam jednog svabu koji izmislja razne neke materijale za printanje i sada smo u nekom dogovoru da mu ja istestiram neke od tih njegovih fancy materijala pa da ih predstavimo nasem trzistu .. preskocili bi preprodavce i dobili super cenu e sad .. jedan od materijala koje je on izmislio je nesto sto se zove MOLDLAY i sad sta je fora, to je neki materijal baziran na kopoliesteru koji kad se zagreje na 270C "iscuri ko parafin" i ne ostavlja nikakvo smece u kalupu .. koriste ga ljudi umesto voska, pri tome je tvrdji od voska, lakse se obradjuje i naravno moze sa njim lako da se stampa (za razliku od voska).

da dodjem do poente, ja bi sad da nesto otstampam, od tog necega da napravim kalup, i onda taj kalup iscedim i u njega nalijem neki metal (alu, mesing, olovo .. )...

sta je problem, ja zivim u stanu, ja da negde mogu da istopim metal u stanu - nema teorije, znaci deo koji ja mogu da uradim je - ja mogu da otprintam nesto 3d i eventualno to da gurnem u teglu sa gipsom (da li moze obican nas gips iz farbare, svi na netu pricaju o "plaster of paris" kapiram da je on finiji, ima li njega da se kupi negde kod nas?) i onda da sibnem nekom taj kalup da izlije nesto u njega, da snimi proces i isfotka to sto je izlio ... meni ne treba taj izliveni komad tako da ako neko hoce sebi nesto da lije idealna prilika ja cu mu odradim kalup :D... samo ne moze da bude preveliko posto nemam previse tog filamenta za stampu a i ogranicen mi je format za stampu sada sa nekih 6x7x7cm ... ili mogu ja nekome da sibnem taj otstampan komad pa on da napravi kalup, iscedi taj poliester, nalije metal, razbije kalup - naravno snimi ceo proces :) .. jos bolje :)

pa ako je neko zainteresovan da pripomogne :D


 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: TechZone :: livenje aluminijuma, mesinga .. kalupi ..

[ Pregleda: 6189 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.