Da ne bih citirao tvoj velike poruke sa ruznim, nekulturnim i nepristojnim recima, samo da se osvrnem na tvoj komentar mog posta:
1. Pocinjem sa "svuda u svetu" i to na osnovu licnog iskustva gde sam ziveo. A to je na vise mesta u svetu. To je mnogo vise od voznje po Italiji, puta do Berlina ako vec poredimo. offtopic: nekulturno i nevasptano je omalovazavati druge. ocigledno kucno vaspitanje nedostaje a izmedju ostalog je i to deo osnove za pametnu voznju.
2. Poredjenje pojasa i neceg drugog: jednostavno neko nece hteti da stane kada budes TI prelazio ulicu jer to smatra glupim. Pravo koje sebi uzimas da proizvoljno biras sta ti je glupo imaju i drugi. offtopic: ponovo uvodis nesto ("radikal") sto je van konteksta u cilju neargumentovane diskreditacije. ponovo kucno vaspitanje.
3. Pitanje sta je ko uradio a sta nije: he he he... mogli bi danima, da nabrajamo sta bi trebalo da se uradi a nije, sta bi bilo pametnije, sta pi trebalo kod policije promeniti i tako unedogled. Veruj mi da bi mogao jos dosta toga da dodam na tu temu. Ali to bi bio ceo nas doprinos tome. Sa druge strane postovanjem propisa doprinosimo mnogo vise celoj situaciji. Samo je neophodno strpljenje, kao uostalom i u mnogim drugim stvarima u zivotu.
Tema je o vozackim dozvolama i novom zakonu. Nadam se da ce se u novom zakonu naci mnogo preciznije definicije za bezebedan saobracaj. Trenutni zakon je pisan sa idejom da dosta delova mogu da se tumace kako kome odgovara. Na taj nacin je saobracaj i doveden u stanje anarhije. U novom zakonu ce, verovatno, na drugi nacin regulisati izdavanje dozvola kao i oduzimanje ili neizdavanje dozvola ljudima koji ne zele da prihvate pravila... Nadam se. Nije mi zelja da diskriminaciju ljudi ali im treba dopustiti pravo da sami diskriminisu sebe. Zar ne???