Ma ja takvih aspiracija za trkanjem pogotovo sa skuterčetom nemam, baš me briga za "izazivače"...ponosno zavrnem gas, prt-prt-prt i odo' ja svojim putem
Juče sam bio malo dokon pa sam odlučio da vidim da li ima nekih mehaničkih blokada na Sprint Phantomu, skinem onu kadu ispod sedišta i skinem savijenu metalnu cev koja vodi od karburatora do glave motora - usis goriva. Nema nikakvih suženja, jedino što je pomenuta cevka "kineski" rapava iznutra, sa nekim grumenčićima od boje

. Ne budem lenj, pozajmim aparaturu za poliranje od jednog ispisnika koji se u mladosti bavio tuningom automobila, za divno čudo skalamerija radi i nas dvojica ispolirasmo cev iznutra, k'o ogledalo.
Vratim sve nazad i probam ljutu mašinu, oseti se da bolje vuče, max. brzina ista, ali lakše i rado se vrti, tako da sam zadovoljan, mala akcija a ima efekta.
Skinem posle toga i fabrički auspuh, da vidim da li su se veseli Kinezi setili da stave neku lulu za smanjenje protoka uizduvnih gasova?...Nisu, cev je svugde istog prečnika.
Jedino sam primetio da na glavi cilindra rupa na izduvu nije okrugla, već elipsasta i površina te elipse je otprile jednaka polovini površine kruga izduvne cevi? Da nije catch u tome, iako vidim da je tako liveno i nema dodatnih varova? Da izbrusim ja to malo, proširim i napravim krug, ne volem baš elipse