cozmo_im Ivan Miladinovic Direktor svemira i galaktickih postrojenja Zemun
 Član broj: 31495 Poruke: 5566 *.ilink.static.sezampro.yu.
|
Preskupo, za jedno 400 evrica vise moze da se kupi recimo Corolla u savrsenom stanju koja je zverina za bilo kog Fiata (mislimo na 1990. godiste), a za slicne pare Toyota Starlet, a u nekoj od prethodnih poruka sam napisao prednosti koje ima u odnosu na Uno - drasticno bolji motor (75ks, 12 ventila, 105nm obrtni momenat, ubrzanje od 10s do 100km/h, potrosnja ispod 5 na otvorenom i manje od 7 u gradu), drasticno udobnija, boljeg lezanja na putu i prakticno neunistiva za voznju od nekih 500.000km... (limarijski i mehanicki). Da ne govorim o neunistivosti sistema za hladjenje, menjacu, poluservu na volanu, hidro kvacilu, vratilu za uravnotezenje u motoru (recimo da je 3 puta mirniji i tisi od Fire motora, a pri tom pogledaj kakve performanse ima, taj motor tera mnogo vecu Corollu bolje od pola novih automobila).
Moj ortak je imao tog Una i razocarao se, pobegao je glavom bez obzira od njega (ne htedoh to da ti napisem, al ajd sad...).
Vozio sam ga i ne znam sta si vozio pre toga, ali taj motor je izuzetno slabasan i muci se i pri tom moras da ga stiskas i stiskas i stiskas... (ne zaboravi, ja sam ga isprobavao kao NOVOG). Izgleda startan, ali cim presaltas u trecu, mozes da kazes dovidjenja obrtnom momentu... dok recimo Starlet ima ravnomernu raspodelu snage i u svakoj brzini povlaci kako god hoces, te je zver za preticanja u gradu i auto-putu bez bojazni da ce zafaliti snage. O nekim uzbrdicama i da ne govorimo. Vozio sam dosta i Lanciu Y koja ima taj motor - ili neku varijantu (2002. godiste) i ista situacija. U gradu djene-djene, kako krenes malo na nekoj "ravnici" osete se svi nedostaci tog motora. Da je stedljiv - stedljiv je i bolji od slicnih motora u klasi od oko 1000 kubika, ali nista specijalno (probaj recimo Yaris 1.0 pa ces videti sta je motorcina).
Ako si vec imao ograniceni budzet, ipak si mogao da uzmes u obzir i druge automobile slicne klase, jer mislim da je losa investicija italijanski auto star 16 godina, pa jos i Uno. Ali, ako si tako odlucio, vozi ga u zdravlje...
|