Podaci su fabrički.
Sa merenjem dolaziš do sličnih rezultata.
Da.Imaš puno iskustva,pa si i sam rekao za histerezu termostata.Temp isključivanja je -21 i temp. uključivanja je -15 u gornjoj komori,tj. u ledenici (nije duboki!).To su "otprilike" temperature,kao što i sam znaš...Sve zavisi od količine namirnica, temperature okoline,starosti hladnjaka,itd.+2,5 C je srednja temperatura u donjoj komori.To bi trebalo da bude konstantna temperatura,mada to zavisi od gore navedenih variabli plus od toplotnog opterećenja hladnjaka,kao što su otvaranje vrata, količina namirnica, spoljašnja temperatura, itd.
Temperature su SREDNJE temperature.Srednja temperatura je prosek temperatura,koja su merena u raznim uglovima,mestima u odredjenoj komori, u udredjenom vremenskom intervalu..
Ne znam kakav zamrzivač ima
Horvat I,ali nije svejedno zamrznuti 2 ili 150 kilograma.Nije svejedno ni struktura namirnice,pa nije svejedno ni kako je poslagana ta roba.
Ovaj kombinovani hladnjak B1050 ili HL 250/2T (o čemu je reč kod
tox mastera i kod
Marka nema teorije da to uradi u roku od dva dana.Ovaj zamrzvač (tj ledenica) zamrzava otprilike 5 kg mesa (do srži) u roku od 24 sata!Duboki Zamrzivač od npr. 250 litara (ležeći) konzervira otp. 20 kg mesa za 24 sata,ako radi na "super" režimu.
Jako je lako grešiti kod tvrdog lemljenja,pošto je rashladni fluid mnogo redji od vazduha.Uostalom,zato se daje garancija na rad.
Verovatno ćete me osuditi,ali ja uvek nosim sa sobom punilicu.Punilica ima vakum pumpu.Sa dobrim vakumom lepo evakuliram sistem i prekontrolišem nepropusnost sistema.Margina greške je minimalna...
Dehidrator,tj. sušač gasa se SVAKI put menja,kada se otvori rashladni sistem.Naročito onda,kada se menja kompresor(kao što je rekao
tox master).Dehidrator sa desetogramskim punjenjem absorbuje svega 2 grama vlage,što je prilično mala količina.
Rashladni fluid uvek nosi sa sobom odredjenu količinu ulja, a naročito ovi današnji "novi" rashladni fluidi kao što je R134a,R600 itd.Zato nije nikakvo čudo,kada se na mestu puštanja pojavi masna fleka.
Tox Master je to veoma dobro opisao to kao trag puštanja.Apropo!Plamen Propan-butana je samo onda zelenkast,kada se rashladni fluid SA HALOGENIM gasom gori u dodiru sa bakrom.Pošto R134a (i svi ovi noviji ras.fluidi)nema halogeni sastojak, ni plamen neće biti zelenkast...na našu štetu...Teže (ili skuplje)ćemo pronaći mesto puštanja.
Pritisak dobrog, ispravnog isparavanja kod ovog modela (Končar HL 250/2T) je 1,2-1,4 bara.Naravno,to zavisi od raznih stvari,ali treba da bude izmedju ova dva pritiska.To je punjenje sa R12 od 200 grama...kompresor od 5,5 kubnih santimetara...
Glupih pitanja nema...
...samo glupih odgovora!