Ako nisi pri parama nadji ti jednog dobrog majstora da ti prepravi i izbaci elektronski termostat i stavi obican mehanicki,
bice sigurno triput jeftinije od te cene sto ti je reko majstor iz Bosch-a ... al to tije mac sa dve ostrice u nasoj zemlji svi su majstori, moz da ispadne da ti unisti frizider ako nezna kako da postavi mehanicki termostat... sta da ti kazem...
Citosam od pocetka popravku one Rade Koncar kombinacije malo sam se smesko al ajd zaomije sto sam zakasnio na tu popravku al bitnoje da je covek popravio i da je zadovoljan...
Inace tajsenzor je zaliven u izolaciji i pricvrscen za isparivacku plocu, majstor treba da ispustu freon demontira kondenzator i onda da rascerupa izolaciju da bi doso do ploce sa senzorom, i naravno obrnutim redom vratiti senzor,plocu pa zaliti izolaciju vratiti kondenzator i napuniti freonom naravno obavezno zameniti susac gasa (filter) prosto al to vredi 120 € popravka, sta reci odluka je na tebi...
Inace kad se rascerupa... al trazi da ti pokaze majstor isparivacku plocu ako je pocela da rdja nemoj da bacas pare daj im da ga otkupe od tebe a ti kupi nov il od njih sa popustom il na drugo mesto, to ti kazem iz iskustva jel slaba tacka tih non-frost frizidera je ta kad zardja, isparivac procuri, i treba nov isparivac sad ces promeniti senzor a dogodine isparivac i mislim da se taj hobi ne isplati... il jedino ako ti uz tu cenu i to ne odrade, pitaj majstora sve prenego sto odlucis staces...
''FRIGOTEHNIKA'' - Servis rashladnih uredjaja