Citat:
Java Beograd: Puno puta sam pisao: najbolje je originalno ulje !
Mali savet: turska, piratska ulja SMRDE, zato se prave od recikliranog ulja u prostim manufakturama. Pravo, originalno ulje MIRISE, specificnim mirisom, koji se nikako ne moze pomesati sa smradom sagorelog ulja.
to je i presudno , ova polytron ulja su sigurno original jer mislim da kod nas uopste nisu poznata i nema sanse da ih neko falsifikuje ,
ustvari i nemaju gde da se kupe u Beograd -u.
Inace na kutiji pise ovo " full synthetic sae5w-40 exceeds api requirements SM " . Malo sam gledao i na njihovom sajtu i vidim da su o.k.
za ova nasa vozila koja idu na krs goriva jer imaju povecane kolicine aditiva u njima .
Trebao bi da se dokopam i aditiva za gorivo koje kao malo povecava kompresiju i smanjuje potrosnju goriva . Njega imam da sipam
u juga 1100cm3 (komsijinog ) , koga planiram da vozim na flasu od dve litre benzina duz ibarske magistrale pre i posle sipanja aditiva , kao i da mu
izmerim kompresiju pre i posle sipanja aditiva . Potrudicu se da budu isti uslovi , ista relacija , temperatura , gorivo itd.
Isto sam uradio i na jednom dizelu , sa onim ruskim univerzalnim modifikatorom medutim tada nisam imao manometar da izmerim kompresiju
pa nemogu sigurno da kazem kakvi su efekti bili :(
Javicu sta sam uradio ///
pozdrav