Vazduh ulazi u podrum kroz ventilacioni otvor i jedan prozor koji su sa druge strane podruma. Taj vazduh dok prodje kroz podrum do klime, "pokupi toplotu" pa ce spoljasnja jedinica na raspolaganju imati topliji vazduh. Sa jednom klimom je to radilo besprekorno, ali sada sa 3 planiram i da zalozim dole po potrebi posto ce biti veca razmena vazduha.
Ovo je nesto slicno kao rezervoar sa toplom vodom koja se koristi za grejanje, (a voda greje na struju tokom noci u jeftinoj tarifi). Samo na vazduh :)
Da, planiram da zalozim dole vatru po potrebi, ali je to mnogo jednostavnije nego unutra...ne smeta pepeo, dim. Jedna kreka koju imam ce odraditi posao (imam i spoveden odzak). Ne mora da se lozi konstantno vec samo kad su jaci minusi.
Inace sve ovo ima smisla i leti za hladjenje, posto je vazduh iz podruma onda hladniji nego spoljasnji (bolje koristiti 12C nego spoljasnjih 35C). Tacnije meni je temperatura u podrumu manje vise konstantna i priblizna temperaturi zemlje, kao sto Jozza rece.
Fujitsu ASYA12LGC, ASHG09LECA, ASHG07LECA; LG Hero CS12AF; Midea MSR12-HRDN1; Gree Amber GWH09YD-S6DBA2A