Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Izbor klima uredjaja

elitemadzone.org :: TechZone :: Klimatizacija :: Izbor klima uredjaja
(Zaključana tema (lock), by Gojko Vujovic)
Strane: << < .. 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 6779708 | Odgovora: 20649 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

baggio

Član broj: 72870
*.dynamic.isp.telekom.rs.

+9 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja07.11.2013. u 13:27 - pre 139 meseci
Da li ZAISTA Mits ne obrce vazduh kada postigne zadatu temperaturu? Znaci NI MALO?
Fujitsu ASYA12LGC, ASHG09LECA, ASHG07LECA; LG Hero CS12AF; Midea MSR12-HRDN1; Gree Amber GWH09YD-S6DBA2A

0

rovaccccc

Član broj: 315350

+463 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja07.11.2013. u 13:42 - pre 139 meseci
i mene isto zanima,jer starija serija koja ima potpuno iste specifikacije kao ova fd35vabh je vrtila zrak na leru minimalno isto kao i moj fujitsu

0

stojanko
Stojcic Sinisa
Banjaluka

Član broj: 56044
*.teol.net.

icon Re: Izbor klima uredjaja07.11.2013. u 16:15 - pre 139 meseci
Kupio sam Mitsubishi fh35ve, prije 14 dana. Zasad pravo zadovoljan, cekam minuse da vidim kako ce se ponasati. Mogu potvrditi da je tiha i da je unutrasnja jedinica ogromna. Postavicu i slike.

0

anon3017188

Član broj: 318285

+33 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja07.11.2013. u 18:19 - pre 139 meseci
Citat:
baggio:
Da li ZAISTA Mits ne obrce vazduh kada postigne zadatu temperaturu? Znaci NI MALO?

Mits NE-zustavlja izduvavanje potpuno kada se postigne zadata temperatura u prostoriji...ALI -- to je toliko mala kolicina vazduha da slobodno moze da se kaze da je prestala sa radom.Podigne krilca i " piri " vazduh.U pocetku sam postavio ruku i mislio sam da je prestala sa radom ali kada sam uzeo stolicu i popeo se bas blizu nje-klime primetio sam da bas blago " piri " iz klime -- izuzetno mala kolicina vazduha tako da mozes da smatras da ne vrti vazduh.U poredjenju sa Fujitsu izduvavanje je mnogo,mnogo,mnogo manje.

0

anon3017188

+33 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja07.11.2013. u 18:44 - pre 139 meseci
Prikljucio sam i onaj merac potrosnje struje.Potrosnja se kretala od 280 - 540 w struje..........ima nesto interesantno kada se potrosnja struje krece oko 280 - 380 w struje krilca se nalaze u gornjem polozaju---podigne krilca na gore, a kada se poveca potrosnja struje onda ih spusti na dole.Prilikom startovanja klime povukla je iz mreze 1.1 kw -- bili su otvoreni prozori.
Nego ima jedna stvar koja me zabrinjava -- da li sam ja poceo da uobrazavam neke detalje ili ima stvarno istine.Sticem utisak da onaj osvezivac vazduha stvarno radi ili sam poludeo.Vreme ce pokazati.
Izduvava jako topao vazduh i brzo reaguje na promene u temperaturi--npr. - otvaranje prozora.
Videcemo sta ce vreme da pokaze kako bih mogao da napravim razliku izmedju Fujitsu i Mitsubishi.Sada sticem utisak da je Mitsubishi bolje podesen u radu sto se tice kolicine izduvavanja vazduha i da mu dobro lezi ovaj prostor.I dalje misli da je Fujitsu LT pravo oruzenje 25 - 30 m2.
Pravi test je kada temperatura ode ispod 0 c - tada mozemo da donesemo prve prave zakljucke i kako je resena funkcija " DEFROST ".

@stojanko

Sta mislis da li smo pogresili ili ne.

0

stojanko
Stojcic Sinisa
Banjaluka

*.teol.net.

icon Re: Izbor klima uredjaja07.11.2013. u 19:17 - pre 139 meseci
Drug, nemam drugog klima uredjaja, pa da mogu uporediti. Dilema je bila, fujitsu nocria ili ova klima. Koliko sam vidio po raznim forumima da su ljudi zadovoljni. Meni se cini da je napravljena od kvalitetnog materijala. Sad treba cekat da upekne minus, pa da vidimo.

0

Dexic
ASP

Član broj: 253999

+1376 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja07.11.2013. u 20:59 - pre 139 meseci
Anon, mislis na Plasma funkciju? To ces primetiti ako:
- zivis u kraju koji je dobro zagadjen (kraj u kome se lozi ugalj recimo je dobar za primetiti :D)
- imas prilicno uredjaja u sobi koji prave pozitivne jone, pa treba da se neutralizuju
- imas mnogo prasine

Videces po tome koliko se nakupi prasine na onim metalnim filterima. Klime koje dobro ciste vazduh ce te filtere napuniti toliko da ih treba cistiti barem jednom nedeljno, u starom delu Beograda recimo.

Ako si na Petlovom Brdu ili Bezaniji doduse, tesko da ces primetiti to :)

Dacu ti jedno poredjenje bas za taj model i moj LG. Komsija ima FH25VE (znaci manju jedinicu od tvoje, ali isti tip), ja imam LG 18-cu.
LG mora da se cisti jednom nedeljno, jer toliko uspe da prikupi prasine iz sobe.
Mica se ni jednom mesecno ne cisti, mada nju komsija manje koristi od mene (ja i dalje hladim stan LG-em BTW).
Jos jedna glupa stvar kod Mice je to sto prestaje da greje, kako kazes - LG ce nastaviti da duva samo nece grejati, vec ce raditi Plasma funkciija samo ventilaciju.

Jel' i tvoja Mica ima samo one zicane filtere i nista vise?

0

rovaccccc

+463 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja07.11.2013. u 21:46 - pre 139 meseci
ako je lg-u glavna sposobnost preciscavanje vazduha onda je preskup,jer preciscivaci kostaju kod nas po 100€ ,oni su mitsubishi nabavili za grijanje,sto znamo da lg ne moze kad bude jako hladno.
Doduse sve klime na hladjenju ne prestaju duvat,dok na grijanju lg kad ugrije sobu skroz stane sa duvanjem,a mitsubishi,fujitsu nastave duvat ali u maloj brzini.
A porediti koja klima nakupi vise prasine na filteru je totalno besmisleno,jer zavisi od x faktora,kolko dugo radi,kolko jako duva,kolika je unutrasnja jedinica,ko ima vise prasine u stanu odnosno ko je uredniji itd .....

0

anon3017188

+33 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja07.11.2013. u 21:47 - pre 139 meseci
Ja sam vise puta pomenuo ovde da imam Midea,LG,Fujitsu i sada Mitsubishi klimu.Tako da ja vrlo dobro znam kako rade ti filteri kod LG klime .Ako ti jednom nedeljno cistih filtere kod LG klime ja ti kazem da bi kod Fujitsu cistio svaki drugi dan te filtere.Za Mitsubishi jos uvek ne znam ............ali provericemo i to.
Ja sam pomenuo " osvezivac vazduha " -- stekao sam utisak da stvarno proizvodi neki miris vazduha........ili je to zato sto je jos uvek sve novo--mozda mirise na novo - vreme ce pokazati.Inace je malo verujem u te jonizatore.plazma filtere.....itd.
Sto se tice Mitsubishi on ima jos dodatnih filtera i neka kutijca plasticna............

0

stojanko
Stojcic Sinisa
Banjaluka

*.teol.net.

icon Re: Izbor klima uredjaja07.11.2013. u 22:03 - pre 139 meseci
Kolega i ja sam primjetio da je vazduh svjez. Uopste ne isusuje vazduh. Tacno kao da vazduh ima aromu. Ajd sacekacemo koji mjesec, pa cemo vidjeti

0

Dexic
ASP

+1376 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja07.11.2013. u 22:19 - pre 139 meseci
Citat:
rovaccccc:
ako je lg-u glavna sposobnost preciscavanje vazduha onda je preskup,jer preciscivaci kostaju kod nas po 100€ ,oni su mitsubishi nabavili za grijanje,sto znamo da lg ne moze kad bude jako hladno.

Prvo, LG cisti bolje od tog 100e-ca, i za neke stvari je bolji od Zeptera koji kosta skoro kao klima ta.

Citat:
Doduse sve klime na hladjenju ne prestaju duvat,dok na grijanju lg kad ugrije sobu skroz stane sa duvanjem,a mitsubishi,fujitsu nastave duvat ali u maloj brzini.

Prekini da lazes, moj LG ne prestaje da duva - cak sam ti u postu iznad i objasnio i rekao.

Citat:
A porediti koja klima nakupi vise prasine na filteru je totalno besmisleno,jer zavisi od x faktora,kolko dugo radi,kolko jako duva,kolika je unutrasnja jedinica,ko ima vise prasine u stanu odnosno ko je uredniji itd .....

Sta mislis, gde ima vise prasine - u stanu gde dve osobe udju/izadju 1-2x dnevno, gde se prozor otvori samo pola sata ujutru i eventualno na kip ostatak dana ili: u porodici gde ima dvoje dece i gde se 10x ulazi/izlazi i prozori stoje otvoreni veci deo dana?
Elem, u prvoj je LG, koji prikupi mnogo vise, u drugoj je Mica.

Da, generalno, ne treba po tome kupovati klimu, ali ako vec hocemo cinjenice - onda nemoj da se bunis kada ne idu po tvojoj zelji.

0

Dexic
ASP

+1376 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja07.11.2013. u 22:25 - pre 139 meseci
Citat:
anon3017188:
Ja sam vise puta pomenuo ovde da imam Midea,LG,Fujitsu i sada Mitsubishi klimu.Tako da ja vrlo dobro znam kako rade ti filteri kod LG klime .

Ne, ti znas kako rade kod te tvoje LG klime. Koji ti LG imas?

Citat:
Ako ti jednom nedeljno cistih filtere kod LG klime ja ti kazem da bi kod Fujitsu cistio svaki drugi dan te filtere.

Tvrdis? Ajde molim te dokazi?
Nisi ni racunicu hteo da prikazes da vidimo sto tvrdis da je Mica isplativija od koriscenja kotla, a tvrdis mi nesto sto garantujem da ne mozes dokazati jer znam da je netacno :) (imao sam neki Fujitsu - obicne zicane filtere je imao i to je to - komedija naspram LG-a)

Citat:
Sto se tice Mitsubishi on ima jos dodatnih filtera i neka kutijca plasticna............

Moze slika toga? Ta plasticna kutija nije filter, nego ispod onih zicanih da li ima jos nesto do metalnih listica?

0

rovaccccc

+463 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja07.11.2013. u 22:40 - pre 139 meseci
moj lg inverter je bio premium model kad sam kupovao,i imao sve vrste filtera, veliki preko cijele,pa neki manji plazma valjda,pa jos neki koji radi na struju,ima i opcija na daljinskom auto clean.
I sve to je komedija.
Nikad nisam prezalio pare koje sam istresao za njeg,i nikad vise necu kupit lg nista u kucu,a pogotovo klimu :-)
Kad sam jednom upoznao fujitsu a zgadio mi se lg.
I nikad nije radio ventilator kad pregrije sobu.
I ne mogu nikad ozbiljno shvatit ljude koji stave lg u istu pricu sa ovim japancima,a pogotovo ispred japanaca :-),sve kontam skrivena kamera :-)

0

Dexic
ASP

+1376 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja07.11.2013. u 22:49 - pre 139 meseci
Ajde prekini da vrtis okolo - KOJI je model LG-a, i gde je racunica po kojoj ti se Mica isplati vise od kotla?

Necu ja nikako da stavim moj LG ispred Nocrie, koja je i jeftinija. Ali kad cujem da pricas da LG ne moze da radi ispod nule, ili kao rovac sto prica da ne moze na 5*C, a ja se HLADIO LG-em cele zime (hladjenje ne radi na niskim temperaturama kao grejanja, tj. visa temperatura je donji limit za hladjenje), sta mogu da mislim? Da me RHMZ laze po pitanju temperature? Naravno da ne, nego da vas dvojica pricate nesto sto nema veze sa tom klimom.
Mozda vase LG klime nisu radile. Moja def. radi.
I u poredjenju sa Fujitsu-om koji je pre nje bio, LG je osvezenje exponencijalno ispred.

I u poredjenju sa Micom FH25VE, po pitanju filtera, ne vidim da je Mica bilo kako bolja. Zato ako mozes, daj molim te sliku tvoje FH35, jer mi je cudno koliko malo filtera ima ova kod komsije, kad poredim sa LG-em.

0

rovaccccc

+463 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja07.11.2013. u 23:01 - pre 139 meseci
ja svima kazem ako je za hladjenje lg je taman,ne treba bolja nikom,ali ogrijat se na minusima,nista od tog,mozda kad su vidjeli da ne mogu grijat onda odluce da postave sto vise filtera da imaju izgovor za tako visoku cijenu.
Ja sam u zivotu citao puno foruma,ali nikad nisam procitao da ljudi trazeci klimu za grijanje traze filtere,to je jedna usputna stavka koja ajd nek ima,kod mene ima automatsko ciscenje prasine pa mi nista ne znaci,bitno mi je mozel grijat sama bez pomaganja neceg drugog.
U tome je linija razgranicenja japanaca sa lg i ostalima

0

baggio

Član broj: 72870
*.dynamic.sbb.rs.

+9 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja07.11.2013. u 23:04 - pre 139 meseci
Evo filteri kod Mits..

http://www.youtube.com/watch?v=0mcqUvr4U9Q

Pretpostavaljm da je ovako i na Anonovoj klimi..
Fujitsu ASYA12LGC, ASHG09LECA, ASHG07LECA; LG Hero CS12AF; Midea MSR12-HRDN1; Gree Amber GWH09YD-S6DBA2A

0

Dexic
ASP

+1376 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja07.11.2013. u 23:14 - pre 139 meseci
Citat:
rovaccccc:
ja svima kazem ako je za hladjenje lg je taman,ne treba bolja nikom,ali ogrijat se na minusima,nista od tog,mozda kad su vidjeli da ne mogu grijat onda odluce da postave sto vise filtera da imaju izgovor za tako visoku cijenu.
Ja sam u zivotu citao puno foruma,ali nikad nisam procitao da ljudi trazeci klimu za grijanje traze filtere,to je jedna usputna stavka koja ajd nek ima,kod mene ima automatsko ciscenje prasine pa mi nista ne znaci,bitno mi je mozel grijat sama bez pomaganja neceg drugog.
U tome je linija razgranicenja japanaca sa lg i ostalima

Ja sam prokomentarisao anonovu opasku na "preciscavac vazduha", i rekao da neces po filterima odlucivati o klimi.
Da li tebi treba sve da se ponovi ili je nesto drugo po sredi? Mislim, na istoj strani ne citas uopste sta kazem.

Ali, svejedno, vi i dalje tvrdite mnogo toga, a ni brojke ne date, ni slike, niti MODEL cak ne da.

0

Dexic
ASP

+1376 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja07.11.2013. u 23:17 - pre 139 meseci
Citat:
baggio:
Evo filteri kod Mits..

http://www.youtube.com/watch?v=0mcqUvr4U9Q

Pretpostavaljm da je ovako i na Anonovoj klimi..

Hvala. Rekoh mozda je ono drugi model samo precrtano nesto, ali znaci to je to.

A onda odite kod nekoga i vidite koliko dodatnih filtera ima LG artcool 18-ca.
Ovi filteri su nesto minimalno sto klima mora da ima, inace bi vrlo brzo COP pao ispod 1, ali kao nesto sto cisti vazduh - je pisi propalo.

0

anon3017188

+33 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja08.11.2013. u 06:51 - pre 139 meseci
Mitsubishi ima dva velika filtera,dva mala filtera i jedan filter u kutiji.

Mozda neka klima ima i vise filtera ............ali nije bitan kvantitet nego da li to radi kako treba.Bolje je da klima ima i samo dva filtera ali da rade ono za sta su namenjena.Sta ce vam deset filtera ako nijedan od njih ne radi kako treba.Po meni to je cist MARKETING ili SMINKA.A po nekom mom misljenju LG je odlican u Marketingu ili spada u grupu klima koje se zovu SMINKERICA.Mada sam primetio da u ovom modelu " art-cool " je napravljen dobar potez pa su ugradili Panasonic-Matsushita kompresore -- evo ima ovde.........

http://www.uniks.ru/index.sema?a=articles&pid=10&id=60

model C12awr i model C 09 awr kompresor 5R102XAA Matsushita-Panasonic.

Lg ima i klimu koja ima oblik " slike " --- ali piatnje je koliko je ona efikasna u radu.Klima je prava " sminkerica "

0

rovaccccc

+463 Profil

icon Re: Izbor klima uredjaja08.11.2013. u 07:23 - pre 139 meseci
ali to su klime koje kostaju kao fh35 ili cak vise,marketing je cudo

0

elitemadzone.org :: TechZone :: Klimatizacija :: Izbor klima uredjaja
(Zaključana tema (lock), by Gojko Vujovic)
Strane: << < .. 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 6779708 | Odgovora: 20649 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.