Citat:
indicator1: Moja preporuka da NE kupujes Gorenje. Iako na prvi pogled izgledaju ekstra kvalitetni (u odnosu na ove italijane i kosooke imaju staklene police, metalne drzace, tvrdu plastiku za posudice), non stop skripe i pucketaju. Naravno servis ovo ne priznaje kao neispravnost a ne postoji nacin da se popravi.
Imam Gorenje (veliki kombinovani), za vise od dve godine nikakvo skripanje, pucketanje ili bilo kakav zvuk nisam cuo iz njega (ni spolja ni iznutra, cak i kad su otvorena vrata nista ne vibrira niti se ista cuje). Cak se i ne cuje kad radi, nemam pojma kad je ukljucen, a kad iskljucen (stvarno je tih). I kvalitetnija je izrada nego LG ili Samsung, koji, da se razumemo, su isto jako dobri, ali Gorenje je bolje uradjen. I Gorenje ima bolje kompresore (gledajte da budu Danfus kompresori). A klasa je i nesto smesno trosi struje.
Kum ima LG slicnih gabarita (ne znam sad napamet litrazu) i super ga sluzi vec 3 godine, ali razlika u kvalitetu materijala i izrade je vidljiva.
Inace, svaki ce da cvrci i proizvodi zvukove ako nije nivelisan (na ravnoj podlozi). A i ne valja za rad kompresora.
Imao sam i ranije Gorenje (one modele od pre 30 godina) i stvarno nikad se kvario nije, niti je proizvodio cudne zvuke, doduse cuo se kompresor, ali nista drugo.
U svakom slucaju, Gorenje, LG, Whirpool
@bakara:
Kod mene na Gorenju nema apsolutno nikakve vlage u frizideru iako je samootapajuci. Isto tako, za vise od dve godine ama bas nikakav miris nije poprimio, niti mi se bilo sta od hrane pokvarilo u njemu. Sve je suvo, ni trunke vlage nema. Inace, kod mene se taj led odvodi kroz cevku koja skuplja led u kadici iznad kompresora i ne isparava tuda, nego je opet negde sprovedeno (nisam tacno zagledao, ali imam crtez), tako da nema sanse da kondenzuje bilo gde.