vladd
Član broj: 37217 Poruke: 12059 *.ptt.yu.
|
Sticajem okolnosti doziveo sam "iskustvo".
Hitno sam kupio polovnu zastavu, sa pregledom, sa drugom mehanicarem "za zastavu", platio 700DM, vozno stanje, registrovan, "odlicna" godina '89, mediteran, zadnji lonac malo truo, da bi bio "pouzdan", ulozio jos 600DM(gume, lonci, "sanke", par felni, par amortizera, tapacirunzi, sajle, filteri, ulje, diskovi sa lagerima, prekidaci, ubacio halogena sa releima)...vozio tri meseca, otkazao homokineticki, 31. decembra u podne, dve nedelje bez auta, svi pijani, zamenjeni "u paru" vozen sledecih par meseci, zanosi pri kocenju, zamenjeni dobosi (komplet, sa anker platnama), vozen nedelju dana, vodjice ventila, zamenjena glava, komplet, nema lera, ociscena oduska, zamenjen karburator(nov- ciscenje 50dm, nov 36), prica mi drugar taksista da ne "ulazem", meni treba vozilica..
Prosao kroz baru, stao, obrisao razvodnik, napukla kapa, zamenim kapu, lika kablove, luft u razvodniku, zamenim razvodnik, nov, voznja mesec dana. U Nisu nece da upali, dobri ljudi, pogurali, u BG-u, nov elektropokretac, zamenjen accu, alternator, i nesto malo instalacije.
Dao drugaru da ide za NS, kada se vratio, crkao ventilator, procurio hladnjak. Zamena hladnjaka (jeftini delovi), creva, termostata i motor ventilatora. Usput crkao i motor brisaca (600din), jeftin ali crkao, zamenjen ceo mehanizam.. Sihron druge krci, iz trece u drugu, ajde neka, vozio sam kamion, medjukvacilo..kazu imas za 50€, jeftino al' nema nigde, svima nesto fali..
Vozen jos par meseci, sveukupno 26 meseci, i "prodat"(poklonjen), "ganci ekipi", za 200€, sa jos dve zimske gume na felnama, poceo da prokisnjava i "krenula" greda...
Trosak 1900DM-200€
Nikada vise, ni lud drogiran...
Poz
|