Citat:
Fliz: Čuj 3000$, prava sitnica, većina nas koji živimo i radimo u srbiji gleda kako da se dokopa dobrog bajka za ispod 1000€. Lepo je to kad možeš izabereš šta hoćeš, šta ti se sviđa pa kolko košta da košta ali ja tako ne mogu, hteo bi al me neće nešto ovo loto
Pa... ovaj ti si prvi pomenuo bajk od 3000$, a ja sam jedva dočekao da se raspričam o nečem skupom (to ono ka na pivu kad raspravljamo jel bolji Jaguar il Maserati)
Kona zaista najčešće sklapa bajkove od delova drugih proizvodjača, osim za najvišu klasu downhill bajkova gde se 3000$ dobije za kusur.

Cannondale je ipak jedini komercijalni tj. veliki proizvođač za široke narodne mase koji osim ramova prave i suspenzije, ali i lule, šticne i slično. Njihove suspenzije Lefty i Fatty su predviđene isključivo za cannondale bajkove i to je ono što je jedan korak dalje u odnosu na ostale proizvođače. Šifteri i kočnice su 70% SRAM
U Srbiji, legalno (od uvoznika), mogu da se kupe: Cannondale, (preskupi) Scott, Trek, Merida, Specialized i KTM. Ako sam nešto zaboravio dodajte.
Problem nastaje prevelikim uvozom polovnih bajkova, tzv. bajkova "iz uvoza", na malo tržište sa malom platežnom sposobnošću. Na ovaj način, drugi uvoznici, ili zastupnici, nisu ni zainteresovani da plasiraju neke druge brendove osim nabrojanih.
Kada se granična policija bude ozbiljnije bavila uvozom sumnjivih bajkova i kad predhodno uvezeni bajkovi zastare (ili se skrše

) onda će biti mesta za pravo tržište novih bajkova raznih proizvođača. Što će biti po mojoj slobodnoj proceni za 5-10 godina, taman kad nam plate budu 2000 Eura
[Ovu poruku je menjao biber021 dana 04.02.2009. u 14:46 GMT+1]