Laguna je ekstra auto naspram tog golfa, ide dobro, malo troši, udobna je, servis je možda malo skuplji, ako ima 17" felne to može da bude veliki problem na našim putevima (stric mi je menjao vec dva puta po gumu, pošto je odvalio na rupama), oće malo da zeza elektronika oko ključ kartice, senzor pritiska u gumama, a po servisima se jako puno priča kako im je turbina osetljiva i kako remonta nema (ili se ne isplati raditi).. ove sve boljke u suštini ima i golf, možda malo manje, ali je servis za golfa nešto jeftiniji i delovi su pristupačniji. Inače sve ovo i ne mora da se pokvari, ako je auto redovno servisiran i normalno vožen.
Zato ga kako kažu i ostali treba dobro pregledati, ako ima malo ulja na crevima oko turbine treba i nju pregledati i očistiti (nije skupo 50ak eura, a dosta znači) i tako...
Ja sam vozio oba i laguna je dosta udobniji i komforniji auto, izgleda modernije (golf 4 je već malo dosadio) i čini mi se kao bolja kupovina,ali u sličaju da ga kupuješ za normalnu, kulturnu vožnju (nekako deluje ostljiva), a ne izrabljivanje i mučenje (u tom slučaju golf nema konkurenciju).
Neki kukaju i kako se golf krade, pa neće da se traumiraju, što može i tebi biti bitno (zeder sve rešava), a lagunu možeš ostaviti otključanu

poz