E ja sad koliko mogu pomoci, ali evo potrudicu se. Ja sam pre nedelju dana bio dve nedelje na praksi u elektrodistribuciji Zajecar sobzirom da sam sada zavrsio 3. god smera elektrotehnicar energetike, ici cu sigurno tamo i u cetvrtoj na praksu. Upoznao sam nekoliko inzvanrednih inzinjera a medju njima je i jedan inzenjer koji je otac druga iz mog odeljenje

On nam je pokazivao digitalni instrument koji ima prikljucke za monofazne i dodatke za trofazne uticnice. E sad o cemu se radi.
Taj uredjaj okvirno kosta koliko ja znam oko 1000-2500 eura, uredjaj ima display oko 5-6 inca dijagonale i apsolutno je digitalni. Prikljucak za monofaznu uticnicu se ukljuci u uticnicu i na osnovu preklopnika na display-u se vidi sve o toj uticnici, meri otpor izmedju svojih konatakta i uticnice, otkriva lose kontakte kod uticnica za uzemljenje, proverava kablove i jos mali milion stvari radi. Mogu da saznam ime, marku i sve podatke o instrumentu ali tek za nekoliko dana pa cu napisati.
Inace zavisi od toga da li imas u RT automatske osigurace ili sa topljivim umetkom mozes na nekoliko nacina odrediti koja je uticnica koji osigurac u RT...
1. automatski osiguraci/ uzmes zicu i napravis most, ogolis krajeve i gurnes u utucnicu izmedju faze i nule to je kratak spoj i osigurac ce da izbaci, to je jedan po meni ne bas pravilan nacin ali je OK....
2. Ukljuci sijalicu u uticnicu i gledaj je dok svetli a u RT odvrci osigurace

to je jos jedan ali naporan nacin, ili ako su automatski onda iskljucuj.
I vodi se logikom da je na jednom osiguracu od 1-4 monofane uticnice ako je instalacija radjena po propisu, a trofazna naravno tri osiguraca

)
Ima verovatno jos mnogo nacina ali ne mogu sad da se setim svih nacina....
E sto se tice razvodne kutije, pa to pratis prostom logikom recimo uzmes i razvezes zice u razvodnoj kutiji i sad dole postavi neku sijalicu DC recimo od 4.5V a gore vezuj kombinaciju baterijom kad zasvetli to su te zice, e sad ne razumem sta hoces da ispitas....ako zelis samo to da otkrijes to je jedan nacin...drugi je da koristis dugacku zicu i unimer, pa sad da koristis zvucni signal za prekid provodnika tako sto ces jedan kraj unimera drzati na odvezanu zicu u razvodnoj kutiji a drugi na zicu koju ubodes u uticnucu, naravno to radi u beznaponskom stanju ! ! !
Ukoliko nesto nije jasno, kazi ?!

Tako mozes naci strujne krugove i mesta uticnica u razvodnoj kutiji....mada to su neki nacini koji su danas zamenjeni instrumentima jako jako kvalitetne izrade

Da bi bio genije moras biti bar malo lud. Covek koji je genije, a to ne zna, verovatno i
nije.