Citat:
Ama sve je to u redu, ali svemu se zna mesto i vreme. Ko drzi do sebe ne ide u sorcu i u majici tamo gde nije pristojno tako ici i to je to.
Ama ne zna se, jer nigde nije propisano. Postoje neke norme koje svi manje više poštuju, recimo da se ne ide u gaćama i bez majice... ja tako ne šetam ni u svojoj kući, pogotovo kad nisam sam, ali šorts (osim ako baš nije onaj k'o kupaće gaće, nego je do kolena recimo) ne vidim kako može biti nepristojno ili još gore "dripačko" oblačenje, pogotovo na javnim mestima kao što su ulica, opština i šta ti ja znam.
A što se tiče vozačkog ispita, pošto je od toga počela cela priča, jedan policajac nema prava da određuje način oblačenja na istom, već to može samo onaj čiji je automobil na kome se polaže, a to je obično auto škola, a policajac će takve stvari moći da određuje onda kada se bude polagalo na policijskom automobilu. Međutim, i tada ako postoje neki uslovi koji se tiču oblačenja (ili bilo kakvi drugi), kandidat sa tim mora biti upoznat na vreme. Znači, ne možeš ti uzeti čoveku 20.000 za časove vožnje, a onda odbiti da mu daješ časove ako ne dođe u odelu i leptir mašni, a pare nećeš da vratiš. Isto tako i vozački ispit košta i to ne malo i ne možeš ti uzeti pare (obično se ispit plaća dan ranije), a onda kad kandidat dođe na polaganje praviti mu problem jer nije obučen kako policajac želi ili nije obrijan i potšišan. To se može i treba smatrati smatrati finansijskom prevarom i za to bi trebalo da se odgovara. To bi bilo isto kao da kupiš TV i kad ga doneseš kući vidiš da ne radi, a u kutiji nađeš papir na kome piše da garancija, kao i money back guarantee važi samo u slučaju da si TV dovezao kući helikopterom. Dakle, nešto što tebi zvuči nebulozno, a sa tim nisi upoznat pre kupovine.
Recimo, kada sam ja išao na vozački, meni je instruktor rekao da uplatim ispit dan ranije i da na polaganje obavezno ponesem ličnu kartu, ništa više, ništa manje od toga. E sad, druga je stvar što sam ja otišao u pantalonama, jer sam ja lično tako hteo, ali stvarno ne znam kako bih reagovao da su mi uzeli 50 evra, a onda mi rekli da ne mogu da polažem jer nisam pravilno obučen. Uostalom, valjda će uskoro i to polaganje preći u civilne ruke, jer nigde u svetu nema da policajac procenjuje da li neko ume ili ne ume da vozi, niti mu je to posao, već to treba da radi instruktor koji je sa tobom proveo 40+ sati, isto kao što u školi neće doći policajac da ti da zaključnu ocenu iz geografije, nego će to učiniti nastavnik koji ti je i predavao. Prosto i logično.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti