Citat:
milos_va:
danas sam video kod kolege sledeću situaciju: kotao na pelet Centrometal podešen da se pali na 50 stepeni a gasi na 70. pumpa namešetena preko sobnog termostata da se gasi kad dostigne temperaturu u kući koja je zadana. na izlaznoj cevi kotla je ugrađen nepovratni ventil sa sigurnosnim ventilom. kuća je 220 kvadrata ne izolovana i bez pvc stolarije. kad je minus napolju koš od, ja mislim 200 kg, se potroši za 4 dana.
druga stvar koja mi nije jasna je ta da iz Computhermovog uređaja izlaze dva kabla, na jednom je pumpa ali ne znam šta je na drugom. kod mene je isti taj Computherm ali samo jeda kabal na kome je gorionik Bosch. Ima li neko ideju?
Temperatura paljenja gorionika i ujedno temperatura gasenja pumpe kod Centrometal pelet setova je 59*C, i nije je moguce dodatno sniziti. Ponovno paljenje pumpe je na 61*C sto takodje nije moguce promeniti. Sam sobni termostat nije direktno povezan na pumpu vec je povezan na regulaciju CM pelet seta preko koje regulise paljenje i gasenje pumpe, to jest jedan od uslova za njeno paljenje ili gasenje. Drugi uslov je temperatura vode u kotlu sa pocetka posta

Po tehnickim karakteristikama spremnik je zapremine 390 litara i u njega staje 255Kg peleta. Moje dosadasnje iskustvo me je dovelo do saznanja da u spremnik staje 18 dzakova peleta od kojih 17 dzakova moze biti potroseno iz spremnika bez da se pojavi problem u radu transportera, sto nas u principu dovodi do cifre od 255Kg peleta. Po svemu gore napisanom potrosnja mu je oko 63-64Kg po danu. Da li je to malo ili mnogo nemam pojma, ali ako je za porediti ja sam prosecno trosio u decembru 45Kg po danu za 160m2 neizolovanog prostora sa pvc stolarijom u dve od tri etaze.
Grejem 160m2 u tri etaže.
Dve etaže pvc stolarija i dve etaže termo glave.
Kombinacija ck-p 35 kW i cppl 35kW podešavanjima
smanjene snage. Četvorokraki bez pogona.
Od sezone 2018/19 kuća sa tri strane izolovana stiroporom
8cm i po tavanu mineralna vuna 10cm...