Citat:
Hadžihalef: Čekaj, sad još ne mogu da skontam, jel ti odrađuješ samo marketing globalistima ili stvarno veruješ u to što kažeš?
Nikakav ja marketing ne radim bilo kome, iznosim cinjenicno stanje. Ne moze i jare i pare, ne moze suverenitet nacija i globalna regulacija finansija. Ja licno ne verujem u globalnu vlast i ako je EU indikacija mikro verzije toga ta vlast bi postala naduvano birokratsko leglo bez ikakve odgovornosti, tako da NE, ja nisam globalista i nisam za globalnu vlast. Ali sam svestan i posledica tog stava a to je da nema efektivnog nacina za regulisanje medjunarodnih finansija i da odgovornost lezi na svakoj naciji pojedinacno da osigura svoje interese u dilovanju sa tim entitetima. Uz pravo na suverenost ide i obaveza snosenja posledica za svoje odluke. Sa druge strane, ljudi kao sto su npr ovi grci sto lome atinu, oni insistiraju da se regulise medjunarodno bankarsko trziste i time indirektno forsiraju politicare bas ka formiranju te globalne vlade, u cemu je i paradoks u glava tih levicara. Nece globlanu vladu ali hoce instituciju koja ce da radi to sto radi globalna vlada, jasta.
@deerbeer, slazem se, nemam ni ja spomenar G&Sa i ne mirisem ih uopste, ali... (vidi gore). Stati njima na rep zahteva poteze kojima ce ispasti veca dara nego mera.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić