Punto 188 Classic (nov)
Benzinac 1.2 TNG (fabricki ugradjen plin) ili 1.3 Diesel MultiJet
Naime radi se o mladjoj zenskoj osobi koja se savrseno uklapa u celu pricu oko kredita, reciklaze, otplate, etc. samo je dilema da li plin ili dizel.
Ja imam Zunta na plin i super je auto za 'po gradu' ali nisam zadovoljan autom na autoputu. Ono sto mi smeta je sto mu fali snaga. Za sebe sam znao i izabrao plin a dizel nesto ne volim mada ni sam nisam nacisto zasto. E sada treba da posavetujem drugog pa mi tu treba vasa pomoc.
Namena: Auto bi pre svega bio za gradsku voznju po Beogradu (70-80%) + autoputem Bgd-Nis par puta mesecno. Cena voznje je vrlo slicna (odokativnom metodom) a razlika u ceni modela nije problem odnosno nije nikakav presudan faktor u donosenju odluke.
Obzirom da sam na forumu od nekoliko ljudi, u koje imam poverenje, cuo samo reci hvale o pomenutom MultiJet motoru interesuje me da li ima i odredjene mane u odnosu na TNG varijantu?
To da je jaci motor to stoji - interesuje me koliko ce to biti primetno npr. na auto putu pri brzini od 110 na sat, jer kao sto rekoh TNG imam i nisam zadovoljan a MJ nisam imao prilike da vozim.Takodje da li se kod ovog dizelasa mogu da ocekuju problemi zimi, da delovi kasnije budu skuplji, da bude generalno skuplji za odrzavanje ili...
Hvala unapred

Punto 188 Classic 1.2 TNG vs 1.3 Diesel