Mrkii ja ne znam stvarno sta ti smetaju ti psi na Cairu, pa ljudi moraju da izvedu negde psa u setnju. Pricam o psima sa vlasnikom.
I to sto ih pustaju bez povodca da se istrce, i to moraju negde. Gde bi druge ako ne u park? A stavljati korpu pudlici i slicnim malim pufnastim psicima je stvarno smesno.
Ista prica i za kej. Sto se gomilica tice, vlasnici bi trebalo da sklanjaju izmetke svojih ljubimaca, nazalost to ne rade. Srecom pa se brzo razlozi.
Gomilice nastale od pasa lutalica bi trebalo da uklanjaju komunalci, no znajuci da nam je cela drzava u bulu, ocekivano je da ne pokupe sve. Inace sakupljaju (video licno).
Inace, nikad nisam imao problema s' psima lutalicama, ni u centru, ni na keju, Cairu, Paliluli, Panteleju, L. Steni, itd..
S' obzirom da sam non-stop u pokretu, pesaka, i da sam ziveo u raznim opstinama grada, sretao sam ih stalno. Bilo pojedinacno ili u coporima od 5-10.
Izgalopiraju pored mene, idu svojim putem.
Hiljade puta me je neki pas "ispratio" od nekog dela grada do drugog. Zastanu negde da pogledaju sta im je interesantno pa me sustignu. Pomazim ih, oni srecni. Dam im nesto da prezalogaje, oni presrecni. I da, ne smaraju posle za jos. Kad ih pomazim, niti rezu niti beze, a cak ih ne mazim onako sa daljine, vec im ugnjavim celu glavu

Posle obrisem ruke vlaznom maramicom, i miran sam.
Nazalost, vidjao sam razne dzukele koje sutiraju pse (bez razloga!?), koji ih gadjaju kamenjem, flasama i drugim prirucnim predmetima (bez razloga!?), i posle zasto ih psi ne vole.. Uaa lutalice, zakolji, zapali, decu da ne laje, a u ruci kamen od 3 kila. A u stvari, ne laje pas dete vec njega
Stvar od pre par meseca, sedim u Kazandzijskom i pijem kafu (jer sam jel'te veliki ljubitelj kafa), i preko puta u kafancetu sedi matorac sa zenom, krka ko da mu je zadnja vecerka. U prolazu, na kaldrmi uz ogradu lezi pas, ispruzio se, pa spava. Gomila ljudi prolazi, nikom ne smeta, jer je jel'te legao skroz u stranu.
I sad, taj matorac dok krka ono mesce, proturi nogu ispod ograde da pomeri psa. Ne znam sta mu smetao, ali ajde, mozda ga strah da mu pas ne iskamci deo njegovog mesa.
I tako on zamuvao nogom ispod ograde, pokusavajuci da dopre do psa. Sigurno je 5x pokusao. Na kraju video da mu se smeje 50 ljudi pa je odustao, a pas odremao jos 5minuta pa otiso. Da ga je ugrizo, pas bi mu bio kriv.
Jos nesto, deca se ne plase zivotinja, jer od malena ona i ne znaju da li su zivotinje opasne ili ne. Deci su zivotinje interesantne. Roditelji usade deci strah, pa se ona kasnije bez razloga plase.
Tako se i cika dacha plasi, plasice se i njegova deca..Trebalo bi izaci iz karantina, zivot je lep..