Bradzorf012 Mile i ortaci LLC
Član broj: 334105 Poruke: 466
|
Ovu temu sam čitao ranije, ali sam zaboravio gradivo, pa sam morao iznova. Da li je potrebno da kažem, kako mi tek sada ništa nije jasno? Ok, pokušaću da budem precizan, pa ako ima voljnih neka kažu koju, koristiće i ostalima, a ne samo meni.
Dakle, trebalo bi da uskoro menjam gume. Stavio bih 195/50/15, alu felne su u pitanju ako je bitno. Trenutno su na autu 195/45/15, ali bih uzeo malo veći profil, da malo podigne auto i zbog udobnije vožnje(za sada razbija kamenje u bubrezima). Vulkanizeri mi kažu da može, ali mi je juče jedan rekao da možda nije baš dobra ideja, jer se zimi skuplja sneg i led na blatobrane, pa bi to uzrokovalo češanje. Ok, kažem sebi, vodiću računa o tome, ne zanime me.
E sad, prelazim godišnje desetak hiljada, pola gradska vožnja, pola magistrala ili auto put. Ne trkam se i performanse su mi skoro nebitne, na auto putu ne prelazim 120. Ne želim da imam posla sa policijom ili zakonom, ali ne bih ni dva kompleta. Prosto, skladištenje, menjanje, žongliranje više ne dolaze u obzir. Kada bih prelazio bar dvadesetak hiljada u redu, ali ovako mi više ne pada na pamet. Da li su za mene rešenje gume za sve sezone? Možda zimske koje bih vozio cele godine. Smem li uopšte da pomislim na nešto ovako?
Pošto nije mali trošak u pitanju, jer će otići bar dvesta evra, pripaziću šta kupujem. Bezbednost mi je na prvom mestu, znam da razlika u kvalitetu gume može da od auta napravi sanke na snegu. S druge strane, kao što rekoh, ne vozim brzo, a ni ne prelazim mnogo, pa ako baš ne mora ne bih da plaćam nešto što mogu dobiti i za manje novca. Pošto sam neka pitanja već postavio, ostaju ona koja izviru iz same teme.
Šta je DOT oznaka? Kako da znam koliko je guma bila u magacinu i da li je treba zaobići? Izbegavati fuldu. Ok. Uniroyal Rainexpert, da li je to zaista toliko dobro?
Možda je najbolje da poslušam vulkanizera koji na moje priče, mišelin ovo ono, nezainteresovano kaže: sve ti je to isto, staviš tigar i voziš. Na kraju, kupovina preko interneta, kakva su vaša iskustva?
Znam znam, smorio sam pitanjima.
|