Citat:
ludimilojko81: evo link gde sam nasao ovo za znakove i na jos par sajtova, da ne googlam sada ponovo, jeste da je BiH u pitanju ali je to sve isto
Prestanite da "učite" sa neta jer tu piše ko stigne i znalci i oni koji pojma nemaju! Uzmi zakon u ruke pa pročitaj, a ako si vozač onda si to morao i da učiš i to ne smeš da ne znaš.
Primer koji si dao je prost ko pasulj i ne znam šta te tu zbunjuje. Imaš glavni put i tu vozila imaju pravo prvenstva dokle god ih ima pa makar to bilo i do sledećeg proleća. Ostala dva puta su manje važnosti pa su tako i obeležena. Trougao spada u grupu znakova "upozorenja", okrugli su znakovi zabrane iz kojeg je izveden i znak "stop" koji je još posebno oblikovan da bi se potencirao njegov značaj. Znači vozač koj nailazi na trougao upozoren je da nailazi na put sa pravom prvenstva i dužan je da uspori (ne mora potpuno da se zaustavi) i da se dobro uveri da nema vozila na glavnom putu i tada može da se u njega uključi. Vozilo koje nailazi na znak "stop" dužno je da se POTPUNO ZAUSTAVI na raskrsnici i tek kada se uveri da na glavnom putu nema vozila može da se uključi u saobraćaj i to na način da svojim manevrom ni na jedan način ne ugrozi ostale učesnike u saobraćaju.
Žao mi je što ne znam da crtam, ali jedini problem koji znam je tkzv. T raskrsnica kada jedno vozilo pravim delom (gornji deo T) ide pravo, ovo koje mu je sa desne strane skreće levo, a ono koje mu dolazi u susret takođe skreće levo. Ajde maheri, koji je tu redosled proslaska kroz raskrsnicu?