Ja koliko sam njega shvatio poenta je da na Meganovoj verziji ne moze da se steluje zadnji trap pa jede gume? Ako to nije tacno i moze da se steluje onda ok ali cemu onda zamena cele grede?
U Megane se ne razumem, priznajem, ali Opela za pare koje imam ne mogu da nadjem u automatik varijanti, tj nasao sam jedan ali je izlupan posteno. Srpsko trziste na kojem mogu da povedem limara i majstora necu ni da komentarisem, tako sam kupio svoj pa ne mogu da zavrsim sa servisima na kojem je pisalo 90k uz obecanje da je original 120k a sve vise pocinjem da sumnjam u to. Tako isto je i ortak prodao svog citroena, lik ga je oterao u ovlasceni servis gde su rekli da je sve super a on jede ulje ne moze da ga opravi mesecima. TO je nase trziste, ko koga prevari za koliko i znam da uvoz nije nista drugaciji ail ova situacija jeste drugacija jer covek koji mi to zavrsava jeste covek od poverenja i bavi se uvozom profesionalno sta znaci da valjda moze da odradi posao majstora i limara na licu mestu, jedino sto moram da se kontrolisem i ne mogu da ga teram da mi gleda 100 vozila kad mi cini uslugu i da ga saljem da gleda auto za koji vec imam realne sumnje da je lupan. Da vodim majstora i limara u Svajcarsku da njega osporavam nije mi nesto ni finansijski prijemcivo ni potrebno. POlazim od toga da sebi napravim 1000e lufta da kad auto dodje ako se pojavi nesto skriveno mogu da ga opravim, i iz tog razloga izbegavam dizele.
Kao klinac sam i ja rastavio motor Skode 120L sa celtom i radio generalku i sta ne, ali danasnja kola su daleko od Skode 120L, zar ne? Sta meni znaci sve to, ne znaci nista. Kako moze da me prevari Svajcarac, tako mzoe da me prevari i domaci prodavac, moze cak i limar i serviser ako cemo tako.
@deki77, ista je prica i za moj opel astra karavan. Za 4 godine je izgubio 3500e i uzeo mi podosta na zamene; od vecih tu je remont alternatora, glave, hladnjaka klime i izmenjivac toplote za ulje, plus gomila sitnih stvari kao sto je dva grejaca, plus sto nisam bas najsigurniji u trenutno stanje turbine. I kriza je odigrala svoju ulogu u obaranju vrednosti, al bar kaci i sve ostale sem mene pa okd zamene ne irga toliko ulogu.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić