Citat:
Mozda beze zbog takvih koji pisu i govore Jekavicom posto su oni kao i Crnogorci jedno veliko pleme i svi su na visokim mestima u drzavi pa starosedeoci ne mogu ni posao da nadju od njih.
Znaš li šta rade "starosedeoci" u 7 ujutro?
Gledaju crnogorce i bosance kako idu na posao.
Izgovori da nema posla u Srbiji jer su doseljenici sve zauzeli, su glupi i smiješni. Sposoban i posvećen čovjek lako prelazi preko prepreka. Ostali traže izgovore u ovakvima kao što sam ja.
Iste komentare sam čuo i u znatno manjim sredinama od Beograda. Kada sam se doselio u Banja Luku, neka kafe kuvarica je komentarisala da je njen sin bez posla jer pridošlice zauzeše sva radna mjesta. Nije razmislila da je njen sin nezaposlen zato što je stao na srednjoj mašinskoj školi i što nije prstom mrdnuo da nešto bitno promjeni.
Istina je da smo mi jedan jadan narod, koji se podijeli u 20 grupa i podgrupa na regiji od 100km2.
Užičanima smetaju Kragujevčani (ili Čačani) ne sjećam se baš, ali mi nije ni bitno, U Crnoj Gori bokeljima smetaju budvani, srbijancima smetaju crnogorci, bosancima se opet niko ne raduje...
Ovome gore smeta što se govori "Jekavicom" iako je to književni jezik. Ja ne čuh nikad u bosni od nekog srbina da mu smeta ekavski...
A svi zajedno smo jad da ga nema...