Citat:
knight79: ili zato sto su oni politicika,drustvena,socijalna ili kako vec REALNOST,i zato sto je nemoguce bez njih.....tj. nemoguce je da u jednoj zemlji koja ima na milione hektare obradive zemlje samo 100-200 ljudi obradjuje tu zemlju....(mislim da svi oni podele izmedju sebe )
Zasto je nemoguce? Sta je nemoguce? Da jedna veleposednicka porodica ili kompanija obradjuje 10-20 hiljada hektara? Ajd razmisli jos malo o tome.
Sto se tice mikro paora, oni su politicka, drustvena i socijalna realnost, to si u pravu i dobijaju subvencije zato sto je politikos beskicmen i nema muda da im konfiskuje traktore kad blokiraju Pancevo u pokusaju da blokiraju Beograd. Tu realnost placamo svi mi ostali koji nismo paori, sto kroz poreze, sto kroz skuplju hranu, i samim tim indirektno to placa i celokupna ostala industrija.
Citat:
knight79: ali taj ko obradjuje 5ha zemlje ne radi UZALUDAN posao,vec od toga ZIVI.....mislim,zahvaljujuci tome prezivljava.......obezbedi sebi hranu koju posadi na toj zemlji,ima stoku koju hrani detelinom i kukuruzom koji sadi na toj zemlji,itd,itd
e sad,ako je tebi to sto neko skormno ili siromasno od toga zivi UZALUDAN posao,ondaa.........mislim,znam da nisi na to mislio ali tako ispada....
Sve i to bilo tacno sto ti pises da on ne zivi, pardon, prezivljava zahvaljujuci ekonomski neracionlanim subvencijama. On kosta drustvo vise nego sto mu doprinosi tako a je nejgov posao uzaludan za sve sem za njega samog. Ivan je pravu, tako i saraci mogud a traze subvencije da im drzava pokrije gubitak prihoda, pa curchija, pa bunardzija, pa abadzija, pa tamko dalje i tako nasiroko. Sve su to posteni poslovi, koje ti ljudi posteno rade da bi preziveli. Zasto ne i njima subvencije. Reci cu ti zasto, zato sto ih nema dovoljno da traktorima blokiraju ulice.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić