Citat:
Zarko Silic: 70% Golfova na mobile,de imaju laziranu kilometrazu.
Kada se kupuje Golf na mobile.de, prvih, najmanje 10 stranica koje pretrazivac izbaci redjajuci od najnize cene ka visoj, treba preskociti.
Ne samo zbog lazirane kilometraze vec zbog niz drugih akcija vezanih za malverzacije.
Ovo je veoma lako proverljivo.Nije to Srbija pa se npr. jedan isti stan prodaje 10x.
Postupak je sledeci.
Ako kupujete automobil pomenuti Golf V ili nesto dr. i izgleda vam da tu nije nesto kako treba slobodno trazite HU-Prüfung,Pruefstelle papir.Tj. papir od zadnjeg tehnickog pregleda.Ako osoba koja prodaje nema isti(desava se da ovaj papir ne cuva vlasnik, dovoljna je nalepnica na staklu),ponovo se moze izvaditi kopija cak i sms porukom,zavisi od grada,drzave,pokrajine.To agenti osiguranja i ljudi koji odjavljuju,prijavljuju najbolje znaju.Druge neke price,ne postoji ne moze neseser

zaobidjite.Na papiru lepo ima sve kada je tehnicki vrsen,koja km,da li je radjen servis itd.Postoji tehn.na crno koji nasi rade po sumljivim garazama...ali ni to nije tesko proveriti.Ako je tehn.radjen u auto centru poput naseg AMSS-a...tu ni muva ne prolazi..cisto da znate! Zato ce te videti naznaku da je tehn.prosao taj poznati auto centar kao garanciju sigurnosti.
Postoji mogucnost da taj auto nije prijavljen odnosno istekla mu je registracija,a za istu je potrebno dosta izdvojiti novca(sitniji servis pre tehn. koji je cak oko npr.2000e, primer kod nas je 300e).Pa se ljudima ne isplati ili su uzeli drugi novi auto sa tog placa uz razliku,dali svoj.Podseticu vas da je sat majstora od 70e pa navise.Delovi skupi.Ja sam menjao paknove na mom golfu i cena je bila 3500din,ruke 1500din.A preko je 200e.Najeftinije..kod nasih!
Malverzacije ne mogu postojati u smislu da taj auto vam neko proda ako je predmet nekog spora.Mora postojati na saobracajnoj odjava.Bez te odjave vi nemozete cariniti auto kod nas.Za druge drzave ne znam,ovo je sto se tice D,AUT.
Veoma je laka procedura za kupovinu odjavu,prijavu i sve se radi do 1h posla.
Ostalo limariski,mehanicki i sl. je druga prica..