Citat:
Nocni:
Istu takvu redukciju snage dosta proizvodjaca sada pokušava da dobije gašenjem pojedinih cilindara u radu motora.
Da, ali ne sa tim razlom koje spominjes. Razlog gasenja cilindara je usteda goriva kada se vozi sa neopterecenim motorom. Ako sam dobro razumeo VW od ove nove generacije vozila pocev od 2013. ovu opciju postavlja u sva svoja vozila. Golf 7 bi to rebao imati u osnovnom paketu opreme.
Ali to nema veze sa elasticnoscu motora. Citava diskusija se svodi na turbo vs atmo, nevezano za ovu temu. Kada kazemo da je atmo inferioran po pitanju performansi, ti onda kazes da se atmo ne vozi tako vec onako. Kada prihvatimo takvu voznju kako kazes onda ne stima potrosnja pa onda opet kazes kako se auto ne treba voziti tako.
Kada iznesemo podatke o performansama onda opet kazes da su podaci sa atmo i turbo neuporedivi jer, ko zna sad zasto, ne mogu da se porede, itd.
Kada fotografisemo poslovicni kvalitet Japanaca pa se ispostavi da to bas i nije tako, ti onda kao Svaba tra la la teras svoje da je to nebitno i da je vazno nesto trece, pa onda spominjete nekakve remonte na polovnjacima od pitaj Boga koliko kilometara i pitaj Boga u kakvim mozgovitim servisima su servisirani, prani u praonicama i mazani sa ko zna cime pa su se toboz ogulili taster. I sve tako redom.
U cemu je tu fora? Ja ne razumem?! Zasto nesto od podataka koji se spominju i sami ne izmerite? Ja cu rado procitati tako nesto, pa makar to bilo i sa japanslim stopericama (samo da ne lazu previse)

7
Citat:
Nocni: Razmisli koliko je realan podatak do kojeg si došao, da je golf od 105 konja TRI PUTA brži od tojote koja ima 147.
A gde sam ja rekao to? Gde sam uopste spominjao koji je brzi?
Brzinu nisam testirao. Testirao sam samo ono sto sam i napisao.
P.S. Brzinu i nisam mogao testirati jer vlasnik ovog Avensisa ne vozi nikad preko 150, za razliku od mene koji ne vozim nikada ispod 160. Naravno, na AP-u.
Ako se uzme u obzir bezobrazno laganje kilometar sata na ovoj Toyoti onda je jasno da se nismo mogli usaglasiti po pitanju brzine. U stvari, mene maksimalna brzina i ne zanima previse. Vecina danasnjih automobila, nevezano za klasu, ima maksimalnu brzinu vecu nego sto je realno potrebno. Neuporedivo vise me zanimaju medjuubrzanja i elasticnost od maksimalne brzine.
Izgleda da nisam jedini, sto pokazuju i rezultati prodaje u poslednje 3 godine. Bar kada je Evropa u pitanju.
Citat:
Nocni:
Neoprostivo je, pogotovo za tebe jer se bavis sa tim cime se bavis, da napises ovo za ubrzavanje benzinca na ovaj nacin kako si napisao...
Zasto mislis tako? Pa vecina Fiata benzinaca nema turbinu pa se vrlo lepo pokazuju na ovakvim testovima. Vrlo su zivahni i nisu im potrebni 7000 obrtaja da bi pokazali zube.
[Ovu poruku je menjao Zarko Silic dana 27.08.2012. u 09:56 GMT+1]