Citat:
Tyler Durden:
mmix, iako bih mogao da potpisem 99% tvojih postova na ES, zglajzao si u ovoj temi bas pravo, i tipicnim srpskim jos jacim tupljenjem po istom kad se pokaze da si se s*ebo u procjeni samo se vise zakopavas.
ta neka tvoj moralna visina sa koje se obracas je naprosto drska i cinicna.
Koji deo ti zapravo smeta?
1. Da ljudi nisu humani vec su pare skupljene samo da bi se pokazalo Hrvatima?
2. Da je kategorija "ocekivanja" naivna i banalna?
3. Da pare sada pripadaju Ognjanovicima bez obzira na to sta i koliko ljudi mislilo o tome?
4. Da zakon i pravo imaju vecu tezinu od morala?
5. Da svi koji se sada bune zapravo predstavljaju namerno napaljenu masu kako bi se "legalizovala" otimacine i te pare zavrsile u dzepu nekog treceg?
6. Da ce drpatori, jos jednom, iskriviti zakone i pravnu normu ne bi li se posto poto docepali tih para uz aklamaciju naivne gomile. Jos jednom urusavajuci pravni poredak zemlje.
I jbg, nisam ja kriv sto je u Srbiji dovoljno zastupati neku civilizacijsku normu pa ispadati drzak i cinican sto ne zelis da se pridruzis napaljenoj masi sa vilama i bakljama. Sto bi rekli ameri, ovo nije moj prvi rodeo, mozda je to moralno bezobrazno reci, ali ova prica vise govori o drustvu nego o meni. I najgore sto moze da se desi je da osude Ognjanovice jer onda se opet nece desiti taj momenat potpunog poraza i katarze iz kojeg Srbi najbolje uce, pa ce prvom sledecom prilikom kad neko Hrvatsko ili Bosansko dete bude bolesno opet da se ponovi ista prica i opet nikonece pitati unapred zasto se pare uplacuju na licni racun.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić