Citat:
BATO871:
...i napune novi freon i klima radi do 10 dana i onda opet po starom,samo toplo izbacuje...
Ti uglavnom ne mozes nista sam da uradis.... ali s obzirom da ti klima posle intervencije radi normalno a kasnije posle desetak dana ne,... znaci da negde ipak imas curenje freona, samo to ovi ne mogu da nadju. Strucnjak moze da pronadje to mesto pomocu elektronskog detektora. To moze da se ucini i pomocu obicne sapunice - nasapunjaju se spojevi i gleda se da li ima pojave mehurica... Ako bi, slucajno to ti sam uradio, i slucajno odlucio da nesto sam uradis po tom pitanju, savetujem ti da to nikako ne radis... Rad sa klima uredjajima moze biti jako opasan, jer je uredjaj pod pritiskom i mora se sigurno isparzniti pomocu vakuum-pumpe (da bi se uklonili svi tragovi vazduha ili vlage koji bi mogli da dovedu do korozije ili da uticu na efikasnost hladjenja). A ako freon dodje u dodir sa kozom, moze da izazove ozbiljne promrzline, a ako slucajno prsne u oci, moze da dovede do slepila. Savet je da promenis ovlasceni servis, ili da ides kod nekog boljeg klimadzije