Citat:
Balanstra: E ovako: juče sam isključio modulaciju i kada je kotao dostigao približnu temperaturu koja je zadata kao temperatura vode, spustio je snagu na P1, na ekranu je pisalo da je u radu i ceo dan je radio u toj najslabijoj snazi, a danas sam opet ukljucio modulaciju i kada je dostigao temperaturu na termostatu, prebacilo je na najmanju snagu, na ekranu je pisalo MODULACIJA, i opet se postepeno ugasio- padala je temperatura vode i dima i jednostavno se ugasio. Čuo sam da su peleti padali u piksli, ali plamen je bio sve manji. Da li postoji razlika u parametrima kada piše MODULACI i kada piše RAD a radi na P1? Pozdrav
Kada kotao podesiš na Standby onda radi? Ako radi onda postavi snagu na P2 i probaj da je podesen na Stanby, unutra podigni na termostatu temperaturu na najvisu moguću i vidi da li će ti kotao raditi naredna dva sta, ako se ugasi zeza te puž pregreva se i sam stane, kada se ohladi namotaj ponovo krene da radi ali je kasno jer se plamen vec ugasio i nema sta da upali i zato ti čuješ da ubacuje pelet. Ja sam tako pronašao da su meni neki elementi crkli na ploči od udara struje verovatno...
A ako ti kotao radi ok, i imas dovoljnu temperaturu unutra ostavi tako, ako ti je pretoplo spusti snagu na P1 (meni se čini da je P1 u radu malo brži od P1 modulacije, možda mi je samo subjektivni osećaj), a ako ti je prehladno onda postavi na P3 i ostavi tako....
Pozzz - ali uvek postoji servisna služba pa ih pozovi a pre nego ih pozoveš kupi neki drugi pelet (dzak dva) i probaj !!!
Kada Vam neko kaže da je nešto nemoguće, ZAPAMTITE
to su njihova ograničenja a ne Vaša !