Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

KEPO - Kotao na pelet

elitemadzone.org :: TechZone :: Grejanje :: KEPO - Kotao na pelet
(HARDTOP topic, by Gojko Vujovic)
Strane: << < .. 103 104 105 106 107 108 109

[ Pregleda: 824700 | Odgovora: 2169 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bpp1971
Boris Petrovic
menadzer
Moesia trade doo
Arilje

Član broj: 347017
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: bpp1971

+2 Profil

icon Re: KEPO - Kotao na pelet26.11.2024. u 22:37 - pre 57 dana i 10h
@Balanstra
tu onda nije uredu nesto, kod mene modulacija je skoro ceo dan, ujutro se snaga podigne do P5 koliko sam ogranicio, kada termostat da signal, kotao predje u modulaciju i tako sve do 23:00, temperatura 54-56 u tom rasponu i ne gasi se kotao. Ako se gasi trebalo bi da probas da pojacas ventilator za broj / dva da bi se odrzavala vatra sto je i modulacija

Odgovor na temu

radix
Milan Radovanovic
Nis

Član broj: 44062
87.116.133.*

+2 Profil

icon Re: KEPO - Kotao na pelet01.12.2024. u 14:15 - pre 52 dana i 19h
Citat:
chupko:
Uzeo sam wifi modul i kasni mi dosta info sa kotla na aplikaciju ..bas dosta a sa aplikacije na kotao mnogo brze mada i to sa zakasnjenjem,stavio sam extender full signa je u prostoriji..uopste nije real time kako pricaju..ili meni nesto nije kako treba

I ja imam slican problem. U vecini slucajeva na istoj mrezi radi zadovoljavajuce,svakako slabiji odziv sa kotla. Nekad hoce da izgubi i komunikaciju sa kotlom.
Dopisivao sam se sa proizvodjacem tog modula davno i digao ruke. Nesto tu ne stima. Imam sve po kuci od uredjaja vezano za aplikacije i od svu decu ova je najgora.

Odgovor na temu

radix
Milan Radovanovic
Nis

Član broj: 44062
87.116.133.*

+2 Profil

icon Re: KEPO - Kotao na pelet01.12.2024. u 14:18 - pre 52 dana i 19h
Citat:
Balanstra:
Poštovane kolege-korisnici kotlova KEPO, pozdravljam vas sve i hteo bih da čujem od vas mišljenje šta da radim, jer kotao radi besprekorno kad je je u režimu standbay ali kad ga prebacim na modulaciju, posle sat, dva modulacije, prepuni se piksla sa peletima, izbaci grešku03 i se ugasi. U pitanju je kotao COMFORT 20AC. Pozdrav

[Ovu poruku je menjao Balanstra dana 15.11.2024. u 11:20 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Balanstra dana 15.11.2024. u 11:21 GMT+1]

Meni se to desava kada naidje dosta trine u peletu. Bar se tako meni cini. Ova predzadnja tura peleta mi se ne svidja.

Odgovor na temu

Kepo02
Nikola Barać
Tehnička podrška
Kepo doo
Kosjerić

Član broj: 346701
212.200.169.*

+25 Profil

icon Re: KEPO - Kotao na pelet02.12.2024. u 08:31 - pre 52 dana
Citat:
bpp1971:
@Balanstra
tu onda nije uredu nesto, kod mene modulacija je skoro ceo dan, ujutro se snaga podigne do P5 koliko sam ogranicio, kada termostat da signal, kotao predje u modulaciju i tako sve do 23:00, temperatura 54-56 u tom rasponu i ne gasi se kotao. Ako se gasi trebalo bi da probas da pojacas ventilator za broj / dva da bi se odrzavala vatra sto je i modulacija

Da li će u modulaciji rasti ili padati temperatura vode zvaisi od potrošnje energije u samom objektu.

Odgovor na temu

Balanstra

Član broj: 350438
*.dynamic.isp.telekom.rs.

+1 Profil

icon Re: KEPO - Kotao na pelet03.12.2024. u 12:57 - pre 50 dana i 20h
Citat:
bpp1971:
@Balanstra

E ovako: juče sam isključio modulaciju i kada je kotao dostigao približnu temperaturu koja je zadata kao temperatura vode, spustio je snagu na P1, na ekranu je pisalo da je u radu i ceo dan je radio u toj najslabijoj snazi, a danas sam opet ukljucio modulaciju i kada je dostigao temperaturu na termostatu, prebacilo je na najmanju snagu, na ekranu je pisalo MODULACIJA, i opet se postepeno ugasio- padala je temperatura vode i dima i jednostavno se ugasio. Čuo sam da su peleti padali u piksli, ali plamen je bio sve manji. Da li postoji razlika u parametrima kada piše MODULACI i kada piše RAD a radi na P1? Pozdrav

Odgovor na temu

kreculj
Vojvodina/Sefkerin

kreculj
Član broj: 104443
91.207.62.*

Sajt: kreculj.blogspot.com

+11 Profil

icon Re: KEPO - Kotao na pelet03.12.2024. u 13:41 - pre 50 dana i 19h
Citat:
Balanstra: E ovako: juče sam isključio modulaciju i kada je kotao dostigao približnu temperaturu koja je zadata kao temperatura vode, spustio je snagu na P1, na ekranu je pisalo da je u radu i ceo dan je radio u toj najslabijoj snazi, a danas sam opet ukljucio modulaciju i kada je dostigao temperaturu na termostatu, prebacilo je na najmanju snagu, na ekranu je pisalo MODULACIJA, i opet se postepeno ugasio- padala je temperatura vode i dima i jednostavno se ugasio. Čuo sam da su peleti padali u piksli, ali plamen je bio sve manji. Da li postoji razlika u parametrima kada piše MODULACI i kada piše RAD a radi na P1? Pozdrav

Kada kotao podesiš na Standby onda radi? Ako radi onda postavi snagu na P2 i probaj da je podesen na Stanby, unutra podigni na termostatu temperaturu na najvisu moguću i vidi da li će ti kotao raditi naredna dva sta, ako se ugasi zeza te puž pregreva se i sam stane, kada se ohladi namotaj ponovo krene da radi ali je kasno jer se plamen vec ugasio i nema sta da upali i zato ti čuješ da ubacuje pelet. Ja sam tako pronašao da su meni neki elementi crkli na ploči od udara struje verovatno...
A ako ti kotao radi ok, i imas dovoljnu temperaturu unutra ostavi tako, ako ti je pretoplo spusti snagu na P1 (meni se čini da je P1 u radu malo brži od P1 modulacije, možda mi je samo subjektivni osećaj), a ako ti je prehladno onda postavi na P3 i ostavi tako....

Pozzz - ali uvek postoji servisna služba pa ih pozovi a pre nego ih pozoveš kupi neki drugi pelet (dzak dva) i probaj !!!

Kada Vam neko kaže da je nešto nemoguće, ZAPAMTITE
to su njihova ograničenja a ne Vaša !

Odgovor na temu

Sasa Negotin
Saša Blagojević
Vet
Drmr
Negotin

Član broj: 350191

Jabber: Dragoljuba Milinčića b.b

icon Re: KEPO - Kotao na pelet04.12.2024. u 18:57 - pre 49 dana i 14h
Evo posle dva i kusur meseca mogu da kazem da sam prezadovoljan kotlom kepo ac25. Prvi put sam ga ukljucio 20 septembra i u tom prelaznom periodu je bio postavljen na 23 stepena na termostatu . Pri kraju oktobra , ceo novembar i trenutno je na 23.5 stpena stand by rezim , znaci ugasi se kad postigne temperaturu i ponovo se pali na 23.3 . Ono sto me je iznenadilo je potrosnja, za ovo vreme je 50 dzaka do danas. Mislio sam da ce da ide vise ali je ok. Neki prosek rada je desetak do dvanaest sati .

Odgovor na temu

rudar64
Lazarevac

Član broj: 346326

+18 Profil

icon Re: KEPO - Kotao na pelet04.12.2024. u 19:16 - pre 49 dana i 14h
Koliko sati je radio kotao? Interesuje me potrošnja po satu, da uporedim zbog veličine kotla.

Odgovor na temu

drakotom
Novi Pazar

Član broj: 347662

icon Re: KEPO - Kotao na pelet04.12.2024. u 20:26 - pre 49 dana i 13h
Citat:
Balanstra:
Citat:
bpp1971:
@Balanstra

E ovako: juče sam isključio modulaciju i kada je kotao dostigao približnu temperaturu koja je zadata kao temperatura vode, spustio je snagu na P1, na ekranu je pisalo da je u radu i ceo dan je radio u toj najslabijoj snazi, a danas sam opet ukljucio modulaciju i kada je dostigao temperaturu na termostatu, prebacilo je na najmanju snagu, na ekranu je pisalo MODULACIJA, i opet se postepeno ugasio- padala je temperatura vode i dima i jednostavno se ugasio. Čuo sam da su peleti padali u piksli, ali plamen je bio sve manji. Da li postoji razlika u parametrima kada piše MODULACI i kada piše RAD a radi na P1? Pozdrav

Jesi li gledao termostat kotla kolika je temperatura?
Povecaj temperaturu kotla.

[Ovu poruku je menjao drakotom dana 04.12.2024. u 23:04 GMT+1]

Odgovor na temu

glackop
Le.

Član broj: 168452
80.243.235.*

+32 Profil

icon Re: KEPO - Kotao na pelet05.12.2024. u 00:12 - pre 49 dana i 9h
Citat:
rudar64:
Koliko sati je radio kotao? Interesuje me potrošnja po satu, da uporedim zbog veličine kotla.

Evo ti info i od mene MC25 za proslu zimu i sad do danas potrosio 2800kg a radni sati pise 1164,i broj paljenja 1014.to ce mu dodje ako se ne varam 2.4kg/c

Odgovor na temu

Sasa Negotin
Saša Blagojević
Vet
Drmr
Negotin

icon Re: KEPO - Kotao na pelet05.12.2024. u 05:05 - pre 49 dana i 4h
304 paljenja i 256 sati normalnog rada sta god to znacilo

Odgovor na temu

Kepo02
Nikola Barać
Tehnička podrška
Kepo doo
Kosjerić

Član broj: 346701
212.200.169.*

+25 Profil

icon Re: KEPO - Kotao na pelet05.12.2024. u 06:29 - pre 49 dana i 2h
Citat:
drakotom:
Citat:
Balanstra:
Citat:
bpp1971:
@Balanstra

Parametri za snagu broj 1 i modulaciju su isti. Da li je kotao izbacio neku grešku ili ne?

Odgovor na temu

Balanstra

+1 Profil

icon Re: KEPO - Kotao na pelet05.12.2024. u 08:19 - pre 49 dana i 1h
Citat:
drakotom:
Citat:
Balanstra:
Citat:
bpp1971:
@Balanstra

Temperatura koltla je postavljena na 65, a kad bude na 64, onda predje na P1, to dok je na standby, kad je podešen na modulaciju, bude negde oko 58 i termostat na 22,5 i ukljuci se modulacija i kotao polako počne da gubi temp i plamen sve slabiji do trenutka kada se i ugasi

Odgovor na temu

Balanstra

+1 Profil

icon Re: KEPO - Kotao na pelet05.12.2024. u 08:22 - pre 49 dana i 1h
Citat:
Kepo02:
Citat:
drakotom:
Citat:
Balanstra:
Citat:
bpp1971:
@Balanstra

Parametri za snagu broj 1 i modulaciju su isti. Da li je kotao izbacio neku grešku ili ne?

Na ekranu je bila poruka- preniska temperatura dima, a u listi grešaka- isključivanje zbog nedostatka plamena

Odgovor na temu

drakotom
Novi Pazar

Član broj: 347662
*.mbb.yettel.rs.

icon Re: KEPO - Kotao na pelet05.12.2024. u 09:45 - pre 48 dana i 23h
Proveri turbulatore dal su cisti i prohidni zbog tem dima
Povecaj tem kotla na 70C⁰

Odgovor na temu

Balanstra

+1 Profil

icon Re: KEPO - Kotao na pelet05.12.2024. u 09:59 - pre 48 dana i 23h
Proveri turbulatore dal su cisti i prohidni zbog tem dima
Povecaj tem kotla na 70C⁰

Kotao je nov, a i dimnjak je slabo korišćen

Odgovor na temu

rudar64
Lazarevac

+18 Profil

icon Re: KEPO - Kotao na pelet05.12.2024. u 10:14 - pre 48 dana i 23h
Citat:
Sasa Negotin:
304 paljenja i 256 sati normalnog rada...

OK, to je već razumljivo, 256 sati, potrošnja 2.7kg po satu. To su pravi podaci. Mnogo je da prosek bude 10-11 sati od 20.septembra. Doduše, deluje da ti je kotao baš prejak. Moj kotao je MC20, pa mi je bilo čudno da MC25 troši manje. Moj je od 15.09 radio 493 sata i spalio 765kg peleta. Zadata je 65⁰C, u kući 23.1⁰C i šalta temperaturu vode od 62-63⁰C, tako da sam tu negde, blizu fabričkog minimuma potrošnje. Kepo & Esbe za sada dobar par. 🙂

Odgovor na temu

Sasa Negotin
Saša Blagojević
Vet
Drmr
Negotin

icon Re: KEPO - Kotao na pelet05.12.2024. u 13:22 - pre 48 dana i 20h
AC 25 je u pitanju ali nije to ni bitno. Grejem 120 kvadrata ,izolacija stiropor 5 i na ploci gore isto stiropor 5. Mislio sam prosecno da je ukljucen . Vikend ceo dan od 6 ujutru do 11 uvece a radnim danima od 12 do deset uvece . Ja bi bio zadovoljan da trosi tonu na mesecnom nivou a ova potrosnja od 750 kg i da mi temperatura bude od 23 do 24.4 je je pozitivno iznenadjenje.
Zaboravio da pitam, tebi je verovatno u modulaciji podesen?

[Ovu poruku je menjao Sasa Negotin dana 05.12.2024. u 15:56 GMT+1]

Odgovor na temu

dexaomo
zavarivac tig/rel
pipetech
Pancevo/Omoljica

Član broj: 346653
147.161.165.*

+5 Profil

icon Re: KEPO - Kotao na pelet13.12.2024. u 05:48 - pre 41 dana i 3h
Pozdrav,
Interesuje me jedna stvar. Svi stalno nešto pričaju kako treba uštelati kotao , to mu dodje kao neki mit. Svi ga spominju a niko konkretno. Koliko sam ja shvatio oko štelanna kotla na pelet ti možeš malo korigovati brzinu dodavanja peleta i brzinu ventilatora . Šta se gleda da bi se znalo da imate dobro sagorevanje?

Odgovor na temu

rudar64
Lazarevac

*.gprswap.mts.telekom.rs.

+18 Profil

icon Re: KEPO - Kotao na pelet13.12.2024. u 16:18 - pre 40 dana i 17h
Gleda se izgled plamena i temperatura dimnih gasova, onako amaterski a ko radi za pare trebalo bi da gleda u ovo:

https://www.super-lab.com/product/testo-310-gasni-analizator-set/

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: TechZone :: Grejanje :: KEPO - Kotao na pelet
(HARDTOP topic, by Gojko Vujovic)
Strane: << < .. 103 104 105 106 107 108 109

[ Pregleda: 824700 | Odgovora: 2169 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.