Od bogatih salata, koje su u stvari prilozi ili skoro samostalna jela, meni je (moja!) mimoza favorit, a volim i salatu sa testeninom.
Ono što je neko pomenuo sa kockicama hleba, zelenom salatom... je, čini mi se Cezar-salata, prilično omiljena mnogima.
Evo jedne zanimljive salate sa cveklom:
-čaša sitno seckanih kiselih krastavčića
-čaša sitno seckane kisele cvekle
-400-500 g sitno seckane piletine (može i salama pileće grudi)
-200 g isitnjenog feta sira
-1,5 dl kisele pavlake
-2 kašike proprženog (na suvom tiganju) susama
Takođe je jako ukusno kad se crvene pečene paprike ispohuju i u kalup poređa red paprika, pa preko toga neki lep sitni sir (kod nas se to zove švapski sir) i opet paprike. Stavi se na hladno i sutradan izvadi iz kalupa, bude kao torta.

"Ne teče reka, nego voda. Kao što ne prolazi vrijeme, nego mi"