Citat:
MRAVIK: kada se nesto otplati posle 10 godina ,pitanje je sta je desetogodisnjom upotrebom istroseno.
Koliko delova treba zameniti da bi sistem radio.
U nasem sistemu ima puno manje kriticnih delova za servisiranje
http://www.treehugger.com/rene...california-state-approval.html
ovde imas stirling generatore ,objasni mi kako to ne rade na toj temperaturi kad vec tako tvrdis.
Nas sistem je isto to samo se generator ne krece sa reflektorom vec stoji u centru fokusa.
Mravik
Postavio si temu o svom izumu, i svi su te prihvatili u početku sasvim dobronamerno. Iako bi se
takvo postavljanje moglo podvući pod reklamu nikom ni na pamet nije palo da tako nešto komentariše.
Probaj nama i SEBI da objasniš šta je cilj postavljanja ove teme. Da li samo zeliš da članove ES
upoznaš sa vašim novim patentom i ništa više, ili možda želiš jednu otvorenu diskusiju o svom
kolektoru . A možda ti je želja da nađeš nekog ko bi finansirao tvoj projekat. Ili nešto četvrto.
Postavio sam ti u tri posta pitanja na i na samo jedno dobio zadovoljavajući odgovor. Ponašaš
se kao da su forumaši upali kod tebe u dvorište , a ti se trudiš da zaštitiš svoju ideju da je neko
ne ukrade. Možeš li da mi odgovoriš na konkretno pitanje : potrebno mi je za pogon 150 kW/h
električne energije dnevno. Kolika bi bila cena postrojenja koje bi to obezbedilo i koliko bi koštao
kw/h tako dobijene struje.
Zar stvarno misliš da je model od 1 metra razrešio sve tehnološke probleme i da testiranje u toku
jedne jeseni daje validne rezultate. Reci nam koliko energije ostvaruje tvoj uređaj u % od energije
koja stigne do Zemlje. Koliko je to više u odnosu na ostale kolektore. Kako utiče vetar brzine 150 km/h
na tvoj kolektor prečnika 10 metara. Ali nemoj na majke mi , nego dokumentovana merenja. Kako
se sistem ponaša na -30 *C , koliko energije uspe da prebaci potrošaču. Valjda si odradio neku
ozbiljnu prezentaciju sa merenjima koju ćeš morati da predočiš nekome od koga tražiš 300.000.
Ako hoćeš zakači je. Koju si maksimalnu temperaturu dobio i kako si je merio , itd , itd , itd .....
Ovo ti pišem u najboljoj nameri i želim da to i tako shvatiš , jer sam i ja proizvođač.
Blago onome ko rano poludi, ceo zivot mu u veselju prodje
Nikad više u Dotmarket