Evo bas situacije od sinoc sa leskovacke rostiljijate. Po zavrsteku programa burazer i ja hteli da kupimo po flasicu vode da imamo za usput. Prvo iznenadjenje to sto je 0,5L 100 dinara. Devojka nam dala dve flasice, a burazer zatrazio fiskalni racun (on inace svuda trazi fiskalni). Mala pocela da se trese, zove tamo nekog, dodje mladji lik, dodje stariji nesto poceli oni da se bune, a burazer hoce fiskalni da vidi da li je to ta cena i poceo da prigovara kako ih nije sramota da toliko skupo naplacuju vodu. Cica poceo on da se buni na foru "esi trasio fiskalni? esi dobio fisklani? ajde sad begaj sa standa da te ne vidim vise ili da ti predjem tamo sa druge strane da ti pokazem svog Boga...". Tu se burazer iznervirao, otisao do pandura da mu kaze kako je ovaj pretio, a ovaj mu 'ladno odgovorio na foru kao, najbolje bi bilo to da resite izmedju sebe da se mi ne petljamo ili ako hocete idite u onu tamo zgradu i mozete da predate zalbu nekom insektoru za privredni kriminal... bla bla bla (ako i on zna sta je rekao i na sta je mislio).
Mog burazera nije mrzelo da ode, ali u stvari tu je bio MUP Leskovca. Tamo jos gore, neki VD sef krenuo pricu kako je Leskovcanin i kako nikada nije otisao na rostiljijadu, kako kada mu dodju prijatelji on kupi meso i sam pravi rostilj i tome slicno. Onda, ako hocemo, mozemo da podnesemo krivicnu prijavu za pretlju, ali kao zasto bi se maltretirali da dolazite u Leskovac da dajete izjave i da svedocite kad to zavisi od prekrsajnog sudije da li ce i koliko da ga kazni. A sto se tice fiskalnog i to da ne izdaju on sam kaze da niko ne izdaje ali da je to posao trzisne inspekcije i da treba da idemo kod njih da to prijavimo, ali da on pretpostavlja da ce taj da casti inspektora sa doruckom kada mu dodje u kontrolu i da takodje od toga nece biti nista. Na tome je i ostalo.
Generalno, kada znam da sam u pravu ja trazim svoja prava. Neki put za sitnice necu da se cimam. Vise puta sam prijavljivao neka nepravilnosti, tipa punjenje boce plina od 35L sa 40L plina, naplacivanje 3 salate a donesena jedna, neizdavanje fiskalnog raucna vecih iznosa ili neceg sto je za mene bilo bitno zbog reklamacije. Uglavnom slao mejlove sa dokazima, zvao telefonom inspekciju ali se ne secam da su mi ikad nesto konkretno odgovorili ili odreagovali.
Da li treba prijavljivati - mislim da DA.
Ali, vec svi znamo koliko smo korumpiran narod i da tesko to kod nas moze da se ispegla, da treba dosta vremena i truda dok se to sve ne dovede u red.
qq meni, ja da sam normalan pored vas bih poludeo!
Tek sad znam koliko ne znam...