Pre nekoliko godina kupio ja nov fotoaparat i poneo ga u Grcku. Aparat i dodatna oprema je prelazila 2,5k evra. Na nasoj granici sam prijavio da iznosim aparat sa opremom iz zemlje (za svaki slucaj) i oni su mi popunili neki papir na kom su napisali model aparata, oznake sa pratece opreme kao i serijske brojeve. E sad, kako se taj papir zove ne trzite me za rec, da li pise privremeni izvoz ili licni prtljag stvarno ne znam. Znaci, prijavio sam to na nasoj granici za svaki slucaj da me neko ne bude cimao prilikom ulaska u neku zemlju ili izlaska iz nje. Naravno, niko me nije nigde dirao u vezi toga, ali taj papir jos uvek stoji u rancu sa opremom.
Pretpostavljam da tako nesto i ti mozes da uradis, pa ako te madjari pitaju sta, gde, zasto nosis samo pokazes papir. A zasto? pa zato sto u svoj komp imas poverenja, konfiguracija je ona koja tebi odgovara, imas dosta programa koje ti koristis, licence i jos svasta nesto.
Tako da prilikom povratka racunara kod nas u zemlju nemas ni cimanja kod nasih carinika da ti to svercujes, uvozis ili sta god... pokazes im papir koji su oni izdali i prodjes bez problema.
qq meni, ja da sam normalan pored vas bih poludeo!
Tek sad znam koliko ne znam...